Thursday, January 21, 2010

BANJIR didalam rumahku sahaja..

Posted by Cinta Hatiku at 11:13 AM
korang nak tau ke mcm mane jadi banjir dah tu banjir nyer dalam rumah saya jer kanPhotobucket..pelik kan saya tak tahu la sape pemaju yg buat umah tu dulusigh...rumah yg saya duduk ni rumah sewa..kalau sesiapa tgk memang sukalove rumah tu..semua ckp besar..luas dan yang paling penting cantik..tp bile dtg problem mcm ni..org takkan beli punye rumah nimerajuk..sebabnya saluran air kat atas bumbung yang mengalirkan air hujan ke longkang tu..dia sambungkan ke saluran yang sama saluran lubang bilik mandi..so, bile air terlalu banyak..dan pengaliran air agak sempit..cam nak tersumbat gitu..air hujan tu masuk la dlm bilir air..dr bilik air ke ruang makan..ruang tamu..bilik depan..bilik tengah dan bilik master yang kat belakang..kat dapur tak plak dia mengalir..sebab kawasan dapur agak tinggi sedikit..

kebetulan since mia lahir dah tak tdo lagi kat atas katil..bentang tilam queen kat dlm bilik depan..hubby dan aiman tdo tilam queen yg ada spring..me and mia..tdo tilam queen yg biasa..org pertama yg kena dulu adalah miaPhotobucket..sebab bahagian tempat dia tdo adalah lebih rendah..mama dia ingat dia nangis nak susu..so bangun la nak buatkan susuPhotobucket..turun jer dr tilam..pecepek..terpijak air..dlm gelap heran la gak..sbb tdo mcm selesa..mane plak datang air..bile nak bukak lampu..rasa mcm mcm swimming pool yang cetek gitu air nyer.. bile bukak semua lampu..nangihrumahku dah jd swimming pool..patut la mia takleh tdonangih asyik nangis jer..rupanye dia tdo atas air..

penat gak mengemas satu rumah..menimba airketukmeje..berbaldi baldi dapat timba..dari jam 4:50 pagi..sampai la jam 9pagi..baru abis n settle everthing..dlm mengemas tu sempat siapkan aiman untuk ke sekolah..and hantar mia ke rumah pengasuh jam 8 pagi..lepas settle siap² terus gi keje..sampai office jam 9:50 pagi..lega semua settle..hari sabtu ni br plumber dtg rumah..hopefully tak hujan harini sampai hari sabtu..amin
www.tips-fb.com

2 comments on "BANJIR didalam rumahku sahaja.."

tiemc on January 22, 2010 at 11:48 AM said...

kesiannya..mesti letih gile mengemas!!selamat sis sedar kalau tak mesti lagi teruk kan..

Cinta Hatiku on January 25, 2010 at 9:18 AM said...

sedar pun agak terlambat la gak..pastu petang tu ujan lagi..lagi worst dr pagi..bilik tengah serupa kolam renang..wakakaka..penat gile..weekend pun abiskan masa mengemas ajer..