Tuesday, June 24, 2008

ICE CREAM STRAWBERRY

Posted by Cinta Hatiku at 10:35 PM
PhotobucketBahan² untuk membuat ice creamPhotobucket
Hari ni sy nak share resepi buat ice cream strawberry..Mula² sediakan bahan² seperti gambar diatas...Strawberry yang manis bukan mcm strawberry kat Cameron..Photobuckethehehe..masam sungguh...coffeemate, esen vanila, susu rendah lemak berperisa strawberry dan whipping cream (cream yg nak buat fresh cream tu)..Mula² putar cream sampai dia bebetul kembang dan pekat..kemudian masukkan esen vanila dan susu..(sebelum tu panas kan susu dan larutkan coffemate dan biarkan sejuk) apabila selesai masukkan dalam peti sejuk..biarkan selama 3 jam..cukup tempuh 3 jam..keluarkan dan pukul lagi..sampai sebati...dan masukkan kembali kedalam peti sejuk..ulangi sampai betul betul ice cream menjadi halus...dan letakkan strawberry yang telah dipotong kecil...

PhotobucketIce cream yang hampir siapPhotobucket

Bila dan masukkan strawberry..dan kacau hingga sebati...masukkan kedalam bekas..dan simpan didalam peti sejuk ...biarkan hingga betul betul sejuk..dan siap untuk dimakan...dan itu la hasilnya...sedapp!!!!

Tapi malangnye untuk pengetahuan korang laPhotobucket..baik la korang beli ice cream yang dah siap..rasa pun sama...motif sy tak bagi buat..kerana kos nak beli barang je dah bleh beli ice cream jenama walls...yang harga 5 ringgit lebih..bleh beli 2 lagiPhotobucket..isk isk isk Photobucket..hampeh tull...

www.tips-fb.com

0 comments on "ICE CREAM STRAWBERRY"