Thursday, December 31, 2009

Hari ini dan Semalam

Posted by Cinta Hatiku at 9:02 AM 0 comments
Semalam layankan si aiman tengokPhotobucket (Alvin & The Chipmunks)..pastu continue tgk Photobucket (AVATAR)..tapi Avatar tengok separuh jer..sebab dah mengantukPhotobucket..pastu harini supprise betul..aiman bangun tanpa dikejutsengihnampakgigi..mungkin disebabkan leteran mama dia setiap hari ..so, dia pun gahkan diri tuk bangun dr tdoihikhik..motif saya bitau dia kalau bangun lambat mama tak nak sekolahkan aimanPhotobucket..biasanye ibu² yg excited nak anak sekolah..anak yang malas sekolah..ni terbalik plakgelakguling..sebenarnye tu motivasi yg salah..jgn tiru yer pepuangelakguling..so, after bangun tu terus dia ckp dgn saya..

Aiman : Mama..aiman dah tak bangun lambat dah..aiman dah boleh sekolah kan mama
Mama : Hmm..bagus la..tapi lepas ni bangun tdo terus mandi yer sayang..sebab isnin ni abang nak sekolah dah
Aiman : Okey mama..(sengihnampakgigisambil tersenyum)..mama adik ni tak nak bangun la mama..
Mama : eh nape kacau adik tdo..
Aiman : Mama..semalam adik tdo lambat eh mama
Mama : Adik bangun semalam kul 2..sian kat adik tu ngantok lagi..
Aiman : Ape la adik ni..Nanti takleh sekolah kang..
Mama : erk..(terkedu kejap)

aduhai..memacam anakku sorg ni..dia kena kan kite balik plakadus..makne nye dia alert la ape yg mama dia bebelkan tetiap hariihikhik..masa on the way nak hantar aiman..dia pesan kat mama dia..jangan balik lambat..harini nak pergi makan kat tempat keje papa..wah ingat plak harini nak countdown Photobucket kat KLGCC..bertuah punya anakgelakguling..(nama pun aiman ~ yang bertuah) sesungguhnye kamu memang selalu bertuah anakkuihikhik..sebut pasal KLGCC..harini ada countdown 2010menarikat KLGCC..dapat jugak pass masuk..yang penting bukan countdown Photobucket lagi..Ape yang penting Kerjasama..ape plak ke wonderpet niihikhik..yang penting adalah..Photobucketmakan sedap..huhuPhotobucket..cuma rasa segan la..sebab yg datang kat sana mostly VVIP..siapa la kite ni kanPhotobucket..hehehe..bercite pasal nak gi countdown Photobucket ni..cik abg ada hantar Photobucket kat saya..Photobucket nye berbunyi begini

Photobucketsila bawak aiman dan mia ke tempat keje saya pada pukul 9 mlm 31 dec nie yer...jgn lambat yer....datang memakan bebanyak....makan mewah woooooo....ada magician...ada live band...ada ps3 console...ada lucky draw...ada mercun...memacam lagi arrr.....best punyer...pakai lelawa yer....seseksi gitu...feeewiiittttttttt...ihikhikhehehehehehehePhotobucket

sabo jer la kanihikhik..ape pun akan dituruti.. lagi..malam ni saya ada kejutan buat suami tersayang..sebab this year..kitorg tak pi honeymoon..so, kejutan nye biarlah rahsia..nanti saya Photobucketdate entri pasal hadiah honeymoon..huhu.. lah..
www.tips-fb.com

Wednesday, December 30, 2009

Macam Macam Hal..

Posted by Cinta Hatiku at 1:18 PM 0 comments
kekadang ape yang kite plan takkan jadi..dan ape yang kite tak plan tu la yg berlaku..biasa la lumrah kehidupan..semalam tak plan pun nak shopping lagi..tapi dah takde menda nak buat before lunch..dan bila dapat tau ada wholesale dekat dgn opis ..berdesup kaki melangkah ke tempat kejadian..tak beli banyak pun..just 4 helai seluar brand sesame street..1 bekas tempat letak susu..dan mainan tuk mia..(yg buat tuk geget tu)..pastu kaki melangkak ke restoran puteriPhotobucket..bersebelahan KWSP di Taman Shamelin..Lunch meal saya adalah..

Nasi Putih
Ayam Masak Sweet Sour
Sayur Pucuk Paku Masak Lemak

pastu nak bayar dok mengepohkan diri dan buat sesi soal jawab kat restoren tu..sambil tangan ni ambil kuih popiah dan masukkan dalam plastik..

CNN : kak, ni kuih ape kuih tepung pelita ker
Makcik : eh tak la..ni kuih lompat tikam..
CNN : Kenapa nama dia mcm tu..bukan tepung pelita ek..
Makcik : Bukan dik..dia ada letak air gula (dlm hati..berape kali la nak tanye)
CNN : Oooo ( eleh..aku baru tanye 2 kali ..) Ok la nak cuba..bg ek..berape harga nye
Makcik : RM1.40
CNN : mahalnye (tu dalam hati jerihikhik..mane berani ckp kekuat)

Kuih Lompat Tikam

terpikir gak mane la diorg ni dpt nama kuih ni..pelik tuladus..rasa dia not bad..cuma manis dia aduyaii ..tak sanggup nak makan lagi..rupanye kuih ni dari negeri kelantan..patut la tak pernah dgr..selesai jer kerja balik..terus ke rumah pengasuh..Alamakcamne leh terlupa..ada kenduri..selamat dapur ku ..malam tu after isyak..terus pi umah nanny aiman & mia..lepas doa..biasalah mesti la makan..lauk best gak..lauk stail kampung..ada sambal udang petai..daging lemak..ikan apollo..aiman siap nak tambah..tapi dihalang oleh mamanye ..malu la mkn banyak..pastu kitorg pun balik diiringi hujan renyai..

Berbaju Kurung Melayu

harini plak pun tak plan ape²..kul 11:35pagi td tetiba blackout..dekat 1 jam 45 min la..
lepas selesai urusan kat Bank..sampai opis jer dah blackout..malas nak duk dlm opis sengsorg (gelap..takut ) terus gi tempat wholesale semalam..beli sandle dan seluar jeans tu aiman lagi...dan lagi..pastu gi la makan..masa nak bayar tu ada lagi sesi temuramah ..diorg tanye la beli ape..ckp beli brg tuk anak²..dedua makcik yg kepoh mcm saya ni terperanjat beruk ..(beruk jugak jd mangsa) diorg ckp muka saya ni mcm bebudak..kira jelita la kononye..mcm blum kawen ..aisyeman ini mcm koyak kain .. kalau ada cite lagi saya date.. daa
www.tips-fb.com