Sunday, February 28, 2010

Bile Laaaa??

Posted by Cinta Hatiku at 7:12 PM 0 comments
Next week start st March Until th March..Si suami akan sibuk ..actually sebelum ni pun dah sibuk gi kerja awal pagi kul lebih dah keluar rumah..balik plak kul pagi baru sampai ..sama la seperti suami kawanku Lillianna..sebab diorg keje sama tempat..next week berkemah la diorg kat KLGCC ..sebab ada Maybank Malaysian Open Tournemant sempat pesan kat cik abg kalau ada tiger wood nak amik gambar dengan dia ..tapi bile la nak pi sana..So Next week bebudak ni takpat la jumpa papa diorang ..same la dengan saya ..takpe la demi career nye ..so, bile si suami ni takde..my plan nak balik ke JB..tapi kan ..takde plak cuti bulan ni..cuti sabtu ahad takde makne nye kalau nak balik JB..tak cukup masa..so saya pun terpaksa la kuburkan niat tu..tak pat la nak enjoy Photobucketmy fav food Photobucket yang saya akan makan kalau time balik JB..

Murtabak

ABC

Bile la nak pekena mereka ini ..kenapa la mereka yang sedap hanya di JB ajer..tak adil betul..TIDAKKKKKKKKKKKK.... ko tunggu la..after Malaysian Open ni..aku makan ko sampai MUNTAH..
www.tips-fb.com

Ikan Cencaru Terutup

Posted by Cinta Hatiku at 6:25 PM 0 comments
menu ni saya masak last week my fav tau..nak share dengan korang resepi nya ada org panggil caru sumbat..but as i know..from arwah mak nama dia ikan caru masak terutup..ikut korang la nak panggil ape yer..masakkan paling mudah dan senang

Siap Tuk Digoreng

Sedang Digoreng

Bahan²
Ikan Caru sila belah dibahagian antara tulang..both side yer
Sambal Tumis
Kunyit Serbuk Garam Dan Ajinamoto secukup rasa

Cara²nya
Memula Buat Sambal Tumis..camner nak buat Hmm..tengok Photobucket ni..ada cecara nak wat sambal tumis yer pastu gaulkan ikan caru dengan kunyit serbuk, garam dan ajinamoto secukup rasa pastu korang sumbatkan la sambal tu kat celah isi ikan tu..pastu goreng kalau ikut my mom punye resepi..masa dia wat sambal tumis tu minyak banyak gak la..pastu bile nak goreng ikan tu..minyak sambal tu dicampurkan dgn minyak yg kite nak goreng ikan..pastu baru goreng..rasa dia nyumiee..kalau takmo ikut pun takpe..save minyak bagus tuk kesihatan..

Selamat Mencuba
www.tips-fb.com