Menu sahur tuk kali ni

..adalah
DAGING BLACK PEPPER

korang nak tau

sebenarnye menu ni
hentam sajer

..cuba² buat resepi baru..

tapi kan

..sy tak sangka tau..ia nya menjadi

..ehem

tengok la sape yang masak


..

alahai

meh

salin meh

..resepi

baru ni

sedap tau

ada org tu kata tak selera

..tapi kan..

org tu tambah nasi lagi tau

ape maknenye ek

hmm.. nyampah i tau

..u suke wat i camni

..

Bahan²

Bawang putih

Halia

Serai
* Semua diatas dihiris halus
Cili padi

Cili merah

Lada Hitam ditumbuk halus

Lada sulah

1 sudu sos cili

1/2 sudu kicap pekat

Garam, Ajinamoto dan sedikit Cili flakes

Daging yang direbus

Tepung jagung

Bawang merah dipotong 4

Tomato belah 4 gak..
Cara² nya
Tumis bahan hiris dan bawang besar, cili padi dan cili merah serta daging yang telah direbus..letakkan sedikit air rebusan daging supaya tidak terlalu kering..masukkan lada sulah, lada hitam, cili flakes, sos cili dan kicap pekat..kacau sebati..dan tuangkan lebihan air rebusan daging tadi..biar kan sampai kuah betul² meresap pada daging..baru masukkan tomato..pastu masukkan garam dan ajinamoto secukup rasa..bila sudah hampir kering masukkan bancuhan air tepung jagung supaya kuahnye pekat.
tu jer caranye

senang kan

even jiran sebelah pun bleh buat

Eeh.. ape kena mengena dgn jiran sebelah plak

2 comments on "Daging Black Pepper"
wow mcm besh jer..tapi aku malas nak masak ler..bleh hantar tak umah kita?hehehe
lurve mrs cermin
uiks min..ape ni memalas..ekekekeke
Post a Comment