Monday, May 18, 2009

JAUNDICE (Demam Kuning)

Posted by Cinta Hatiku at 8:40 PM 0 comments
Risau tul kali ni....baby mia sakit....kena jaundice (demam kuning) tapi tak demam pun..cuma kulit, mata putih dia jadi warna kuning..sian tul..sib baik cepat bawak gi ..check darah dah 300..2 hari berkhemah kat wad NICU..dah kata berkhemah kan..takde la keselesaan sgt untuk ibu yg menjaga baby² mereka..walaupun masih dalam hari lagi..dgn badan yang masih lemah lagi..without bed..sy harungi jugak tuk anak yang tersayang..naik kematu jugak la montot ni duduk ajer..ada pihak kesah?? Hmm haram jadah..Tapi untuk 2nd day..baik plak hati mereka..diberi katil..tapi sayangnye kena la berjauhan ckit dgn baby..Dengan bilik yang berhawa dingin tak hingat..pakai 2 selimut pun still mengigil kesejukkan seperti dinegara yang menurunkan salji..adoii..mati mak dibuatnye..sampai lutut mengigil dik non oit..ada diorg kesah?? leh bentan dibuatnye..unhappy smileys so keputusannye lupakan niat untuk berbaring ditilam..Sudah la masa nak hampir bersalin dikatakan 2 3 jam lagi..free smileys scuba diving in Galapagos Islands..nak sumpah seranah pun dah tak sempat dah..10 minit lepas tu mengelabah plak korang tolak katil ke labour room..tu ke lagi 2 3 jam..Ape kess?? macam la sy ni baru first time nak beranak..sib baik sy ni penyabar gak orangnye..berjiwa lembut la katakan..ape hal..anak sy selamatkan dulu..tak sempat tukar bed..dah keluar anak aku..selang berape minit aje..dan di suruh tahan..kepala dah nampak..buta ke nak tahan tahan..orang yang nak berak pun takleh tahan..bleh terkencitPhotobucket..

Berbalik pada cite jaundice tadi..Photobucketsian sy tgk baby mia ni..dah la kecik..kena plak berjemur dibawah lampu..alahaiPhotobucket..naik mengelupas kulit dia..2 hari berjemur siang dan malam..yang buat sy angin satu badan ni..ada ke patut..kok ye nak nutup mata baby sy pun jgn la tape tu sampai kat rambut..cuba sy buat kat korang..(nurse yg kat tu lerr) bukan korang yg baca ni..sy tape sampai kat rambut..pastu sy tanggalkan bile dah lekat lama..korang suke?? semua baby kat ctu kena plak tu..bile tanggalkan tak hingat..tau la bukan anak korang..dah tu.. anak orang lain yg mak diorg takde kat ctu melalak sampai nak biru sy tgk..ada diorg kesah??Notegi mkn bukan nak bergilir..bile takde semua takde..marah ni!!!! jumping smileys bukan bg pihak sy jer..bg pihak semua baby yg kat wad tu..
www.tips-fb.com

Tuesday, May 12, 2009

Hadiah Hari Ibu 2009..

Posted by Cinta Hatiku at 12:51 AM 1 comments
Tak sangka....dan mcm tak percaya ajerPhotobucket..8hb Mei 2009..jam 1:45 pagi..lahir la sorg puteriPhotobucket..tetiba awal plak dia nak keluar..nak bg tuk mama dia agaknye..sempena hari ibu la katakanPhotobucket..kejutan betul..ye la yg keluar si girl girl..tapi alhamdulillah..syukur semuanye selamat..walaupun ada kejadian Photobucket yang tak diingini berlaku..Note..tentang kejadian tu..akan sy cite kan kemudian hari..
Sebenarnye tgh dalam pantang niePhotobucket..tp disebabkan terujaWith Love Smiley 31nak show off baby girl sy..so..kena la duk depan pc jap.

PhotobucketHari pertamaPhotobucket

Comei tak?? ni la puteri yang dinantikan..sy dah letak nama dahPhotobucket..Nama dia

PhotobucketPhotobucketMia Aisy SyafiahPhotobucketPhotobucket

makna dia mewah, kaya raya, jernih..amacam sedap tak nama dia..kulit dan raut wajah dia ikut papa dia..cerahPhotobucket..

PhotobucketHari keduaPhotobucket

PhotobucketHari KetigaPhotobucket



PhotobucketHari ke 4Photobucket

Hmm..Photobuckettgk la siap senyum lagi..tapi buat masa ni..hobi dia tdo jer..ye la nak membesar..kena la tdo lebih..otak pun berkembang dgn baik..itu jer tuk post buat masa ni..bile sy dah sihat ckit..sy Photobucketdate lagi..

www.tips-fb.com

Wednesday, May 6, 2009

REHAT..!!

Posted by Cinta Hatiku at 11:03 PM 0 comments
character smileys bak kata amir RL3..bukan ape pun..malas nak Photobucketdate blog..e cigarette mata mcm tak larat je nak tgk screen monitor niPhotobucket..skrg ni rasanye nak rehatkan diriPhotobucket..sambil menghitung hari..so, sempena arie Ahad yg akan datang ni..10 may 2009..hari ibu..sy ambil kesempatan tuk ucapkan..
PhotobucketPhotobucketSelamat Hari IbuPhotobucketPhotobucket

pada bakal ibu dah ibu² yang dah lama jadi ibu dan kepada ibu punye ibu....eh betul ke ayat tu?? dgn iringan band mane tah..Music Smiley 39Selamat hari ibu..!!indifferent smileys Horeyyy..!!


www.tips-fb.com