Saturday, September 1, 2012

Telur Dadar Berinti Udang Geragau

Posted by Cinta Hatiku at 2:57 PM 1 comments
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

Assalamualaikum semua
harini saya nak share resepi baru
resepi ilham dari suami tersayang
camne datangnya resepi ini
hoho tak tertanya la pulak
bile tengok resepi ni kan
mcm resepi ala ala korea gitu
jom tengok resepi saya

telur dadar berinti udang geragau

bahan²
biji telur
sedikit udang geragau segar
sedikit hirisan dadu capsicum merah dan hijau
biji bawang kecil dihiris dadu
sedikit tomato dihiris dadu
sedikit garam dan pepper

cara²
pukul telur dan masukkan semua bahan
kacau sebati
panaskan pan dan masukkan sedikit minyak
masak dan terbalikan bila dah masak

Photobucket
senang dan mudah kan
anak² anda pasti akan gemar
dan mintak lagi

: dimusim perayaan ni confirm mesti muak kan asyik makan rendang dan ketupat ajer bile dtg open house..nak masak mesti malas kan..so amik la menu yang senang ni..
www.tips-fb.com

Masih Belum Terlambat Kan(?)

Posted by Cinta Hatiku at 2:16 PM 0 comments
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani
Assalamualikum semua
lama tak date blog ni
rasa nya since puasa kot
harini pun dah masuk minggu ke
kita beraya kan
so rasa nya masih belum terlambat lagi
untuk saya mengucapkan
Taqabbalallahu Minna Wa Minkum
dan Salam Aidilfitri untuk semua
dikesempatan ini
saya memohon ampun dan maaf
jika ada kesalahan yang saya lakukan
yang menguris atau menghiris
secara sengaja atau tak sengaja
semasa anda membaca blog saya
semoga Allah sentiasa memberkati
dan melimpahkan rahmat keatas anda semua

my little rascal berhari raya

: saya berharap saya dan anda dah melakukan yang terbaik untuk ramadhan tahun ini ..dan berharap akan bertemu ramdhan tahun hadapan..insya Allah..

www.tips-fb.com