Sunday, February 28, 2010

Ikan Cencaru Terutup

Posted by Cinta Hatiku at 6:25 PM
menu ni saya masak last week my fav tau..nak share dengan korang resepi nya ada org panggil caru sumbat..but as i know..from arwah mak nama dia ikan caru masak terutup..ikut korang la nak panggil ape yer..masakkan paling mudah dan senang

Siap Tuk Digoreng

Sedang Digoreng

Bahan²
Ikan Caru sila belah dibahagian antara tulang..both side yer
Sambal Tumis
Kunyit Serbuk Garam Dan Ajinamoto secukup rasa

Cara²nya
Memula Buat Sambal Tumis..camner nak buat Hmm..tengok Photobucket ni..ada cecara nak wat sambal tumis yer pastu gaulkan ikan caru dengan kunyit serbuk, garam dan ajinamoto secukup rasa pastu korang sumbatkan la sambal tu kat celah isi ikan tu..pastu goreng kalau ikut my mom punye resepi..masa dia wat sambal tumis tu minyak banyak gak la..pastu bile nak goreng ikan tu..minyak sambal tu dicampurkan dgn minyak yg kite nak goreng ikan..pastu baru goreng..rasa dia nyumiee..kalau takmo ikut pun takpe..save minyak bagus tuk kesihatan..

Selamat Mencuba
www.tips-fb.com

0 comments on "Ikan Cencaru Terutup"