menu

ni saya masak last week

my

fav tau

..nak share dengan korang resepi nya

ada org panggil caru sumbat..but as i know..from arwah mak

nama dia ikan caru masak terutup

..ikut korang la nak panggil ape yer

..masakkan paling mudah dan senang

Bahan²
Ikan Caru

sila belah dibahagian antara tulang..both side yer


Sambal Tumis

Kunyit Serbuk Garam Dan Ajinamoto secukup rasa


Cara²nya
Memula Buat Sambal Tumis..camner nak buat

Hmm..tengok

ni..ada cecara nak wat sambal tumis yer

pastu gaulkan ikan caru dengan kunyit serbuk, garam dan ajinamoto secukup rasa

pastu korang sumbatkan la sambal tu kat celah isi ikan tu..pastu goreng

kalau ikut my mom punye resepi

..masa dia wat sambal tumis tu minyak banyak gak la

..pastu bile nak goreng ikan tu..minyak sambal tu dicampurkan dgn minyak yg kite nak goreng ikan..pastu baru goreng..rasa dia

nyumiee

..kalau takmo ikut pun takpe..save minyak

bagus tuk kesihatan

..
0 comments on "Ikan Cencaru Terutup"
Post a Comment