Monday, February 15, 2010

Our Lunch On Chinese New Year

Posted by Cinta Hatiku at 1:05 PM
Lunch SOTO & Bergedil Daging

Dalam orang cina sibuk makan besar semalam Family saya pun makan besar gak ..takde la besar mane pun ..Just Dinner Spagheti Bologneese With Chicken Chicken Sausage dan pekena Laici ais ..hubby suruh buat Laici Blend Sama mcm laici ais..ada air laici + Soda + Ais..cuma ia nye diblend dan letak susu ckit Resepi From KLGCC ..cuma saya takleh telan sesangat..mual, coz ada susu

Lepas dinner kitorg tengok PhotobucketMOVIE cite lama..Just Like Heaven ..Pastu TDO ..syok tul tdo dalam AIR COND ..acha mia tak merengek langsung ..aman jer tdo..pastu sedar jer dah pagi .. matahari memancar pun tak rasa panas..


.... sampai cni.. of yesterday story..topic entri lain..isi cite lain ..out of topic tul..ni nak cite our family lunch for today saya buat SOTO hari ni..yang penting nye bukan lagi KERJASAMA tetapi adalah BERGEDIL ..


Jom Buat Bergedil

Part

Part

Part

Cara²nya
Part
Rebus Kentang dengan sedikit Garam
Tumis Daging Cincang brand RAMLI dengan bawang putih..Angkat bile sudah masak
Hiris Halus Daun Bawang dan Daun Sup
Lenyek Kentang Yang Telah Direbus didalam bekas
Masukkan Daging Yang telah dimasak berserta Daun Bawang dan Daun Sup.
Jangan Lupa Bawang Goreng Segera
Campurkan semua dan letakkan sedikit garam dan lada sula secukup rasa..
Gaul Semua Bahan
Part
Buat bentuk bulat sementara tengah Panas
Biar Kan ia sejuk
Part
Pukul sebiji telur dengan sedikit garam
Panaskan Minyak dan celur bergedil yang sedia dia bentuk dengan telur tadi.

Tips
Jangan Goreng bergedil masa tengah panas..nanti berderai..dah tak jadi bulat

Siap untuk dihidang


mcm ni la aksi aiman

si aiman ni sebenarnye dalam pemantauan..pemantauan DIET ..letih mama dia nak DIET kan dia ..asyik makan ajer ..masa papa dia makan before gi work..dia dah start mintak ..sebenarnye masa tengah masak lagi ..duk ulang alik ke dapur dalam dediam dia curi saya punye bergedil ..picture part tu dah kurang sebenarnye dari ketul bergedil tinggal ajer ..tak caya kira la ..nak wat camne kan so siap jer dia terus makan dengan papa dia..but yang dia makan tu mee hoon ..bukan nasi impit ..sebab masa time cik abg nak gi work tu nasi impit masih dalam periuk lagi..tengah boil..so saya prepare mee hoon saje la tuk hubby dan aiman licin dia makan..

Bile time saya plak makan..dia mintak lagi..memula mintak kacang..pastu ayam..pastu Sup Ckit..pastu mintak Nasi Impit dgn bergedil ..alih² nak kongker gitu ..saya ckp dengan dia..makan banyak nanti perut pecah sekarang ni pun dalam saya date blog..dia dalam diam makan coklat dlm bilik ..memula ingat dia wat ape ..mencurigakan..bile dah bau coklat dalam bilik air cond tau la saya ape yang aiman buat..kalau dicakap buat tak reti jer ..MALAS dah nak bebel pas date ni nak suruh aiman wat homework dia..nanti ada masa bercinta lagi dengan blog saya.. I ..tata
www.tips-fb.com

6 comments on "Our Lunch On Chinese New Year"

A.I on February 15, 2010 at 5:33 PM said...

syian aiman, nk makan tp mama dia tak kasi. meh sni auntie bagi makan. bleh join si ely gomok tu makan. tak brenti smp muntah! amik kau! hohoho

Cinta Hatiku on February 15, 2010 at 6:54 PM said...

hahaha..ko tau petang ni jer dia mengamok dgn aku..sampaikan bubur adik dia pun dia nak bedal..aduhai...

N00N.aini ۞ on February 15, 2010 at 9:15 PM said...

resepi lagi!
itu hari nun ada terai yg megi goreng tuh
sedap sedap!

nun cuba yg senang jerk la
yg payah malas!
HaHaHa

Cinta Hatiku on February 15, 2010 at 10:45 PM said...

pada sis kan Nun..semua senang..sebab kalau ikut real nye masak kalau kat umah family ayah sis kena banyak guna rencah ckit..sis ni asal bleh jer..wakakakaka

biztoone on February 20, 2010 at 11:05 AM said...

sy sngt suke begedil! hehe nampak mcm best je soto ni..hehe

biztoone on February 20, 2010 at 11:05 AM said...

sy sngt suke begedil! hehe nampak mcm best je soto ni..hehe