Tuesday, June 24, 2008

KOMPUTER UNTUK DIJUAL..

Posted by Cinta Hatiku at 11:03 PM 0 comments

PhotobucketACER VERITON 7600GPhotobucket
INTEL(R)PENTIUM(R)4CPU 2.8GHZ
256MB RAM 40GB HARD DISK
RM490
3 UNIT LEFT.




PhotobucketIBM THINKCENTREPhotobucket
INTEL(R)PENTIUM(R)4CPU 3.00GHZ(2 CPU's)
1014 MB RAM 40GB HARD DISK
RM590
1 UNIT LEFT.

HURRY WHILE STOCK LASTS.FIRST COME FIRST SERVE BASIS.
ANY ENQUIRIES DO NOT HESITATE TO CALL AIN @ 017-6931513
www.tips-fb.com

ICE CREAM STRAWBERRY

Posted by Cinta Hatiku at 10:35 PM 0 comments
PhotobucketBahan² untuk membuat ice creamPhotobucket
Hari ni sy nak share resepi buat ice cream strawberry..Mula² sediakan bahan² seperti gambar diatas...Strawberry yang manis bukan mcm strawberry kat Cameron..Photobuckethehehe..masam sungguh...coffeemate, esen vanila, susu rendah lemak berperisa strawberry dan whipping cream (cream yg nak buat fresh cream tu)..Mula² putar cream sampai dia bebetul kembang dan pekat..kemudian masukkan esen vanila dan susu..(sebelum tu panas kan susu dan larutkan coffemate dan biarkan sejuk) apabila selesai masukkan dalam peti sejuk..biarkan selama 3 jam..cukup tempuh 3 jam..keluarkan dan pukul lagi..sampai sebati...dan masukkan kembali kedalam peti sejuk..ulangi sampai betul betul ice cream menjadi halus...dan letakkan strawberry yang telah dipotong kecil...

PhotobucketIce cream yang hampir siapPhotobucket

Bila dan masukkan strawberry..dan kacau hingga sebati...masukkan kedalam bekas..dan simpan didalam peti sejuk ...biarkan hingga betul betul sejuk..dan siap untuk dimakan...dan itu la hasilnya...sedapp!!!!

Tapi malangnye untuk pengetahuan korang laPhotobucket..baik la korang beli ice cream yang dah siap..rasa pun sama...motif sy tak bagi buat..kerana kos nak beli barang je dah bleh beli ice cream jenama walls...yang harga 5 ringgit lebih..bleh beli 2 lagiPhotobucket..isk isk isk Photobucket..hampeh tull...

www.tips-fb.com

PULANG KE KAMPUNG HALAMAN...

Posted by Cinta Hatiku at 9:58 PM 0 comments
Wah...lamanye tak online..Photobuckethehehe..lupa plak nak bitau...lamanye sy menghilang bukanlah kena culik...takde sape pun nak culik sy Photobucket..ye la sape la kite org nak culik..bukanlah berharta mane pun...sebenarnye sy menghilangkan diri ke Photobucketselatan semenanjungPhotobucket.. Photobuckethehehe..tu la Photobuckettanah tumpah darahkuPhotobucket..tp sy bukan la terus balik ke kg sy...sy ke Kg Pasir Puteh...tanah lahir hubby sy..tujuan nye ada lah melawat (rindu katanye) ye lah..dah lama jugak hubby sy tak balik ke kampung..ye la sibuk dgn kerja dia...ni ada peluang dapat la dia melepaskan rindu Photobucket..

Photobucketsign board ke kg pasir putehPhotobucket

Bercerita tentang balik ke kampung halaman ni..sebenarnye sy balik ke kampung ni saje je...tp disamping saje² balik ke kampung rupanye ada pulak agenda lain yang perlu sy sertaiPhotobucket..Agenda pertama adalah pulang ke kampung ayahanda sy untuk menghadiri Photobucketmajlis perkahwinan sepupuPhotobucket sy yang sama baya dgn sy.. baru la ni dia nak kawenPhotobucket..lama jugak sy tak balik ke kampung ni...ada la berape tahun..Photobuckethehehe..since ayahanda sy dah jual tanah pusaka nye kepada sepupu sy..so dah tak dapat la lagi nak merasa makan durian yang baru gugur...petik buah manggis...panjat pokok duku dan gugurkan buah duku seberape banyak yang sy suka..Photobuckethehehee..tu cite dulu..masa zaman budak²..mandi kat sungai Photobucket..wah!!..Photobucketindahnye masa itu...hmm...yang tinggal hanyalah kenangan...yang penting sekarang dah ada sign board dah nak masuk kg sy ni...kat kg sy ni memang semua nama pakai parit...motifnye sy tak tau la pasal ape..maybe sebab memang kat pontian ni banyak parit kot..

Photobucketsign board kg Ayahanda sy..Photobucket

Rupa² nya bukan 1 majlis kenduri je sy hadiri..2 majlis...tp dalam jarak yang agak kurang jauh la..dlm 5 km...tp ape² pun tak rugi sy balikPhotobucket..hehehehe Photobucket..sebabnye...Nasi Minyak dan lauk pauknye..wah!! sedap bangatPhotobucket..cuma sayang sy tak sempat nak snap Photobucket gambar..motif...bateri camera abis..sedih tul...lupa nak charge...hampess...lepas dah selesai semua..ingat dlm berape hari leh la balik ke KL..rupanye ada satu lagi agenda...Agenda nye adalah..Saya dapat TANAH Photobucket weiii..suka nye..mokcik kaya!!!! opss terlebih sudah..sebenarnye lum dapat lagi pun..abang sy la..nak mohon tanah kat daerah kota tinggi...tp nama dia takleh pakai..disebabkan ape tah..akak pun tak pasti...so dia nak beli tanah tu dan guna nama akak..lepas dah dpt..barulah bleh tukar nama...masa nak tukar tu dia bagi la ckit tanah tu kat sy..bukan ckit tu bermakna ckit untuk masukkan dlm pasu dan tanam pokok yer...ckit dia besar bagi sy..dapat la sy suku daripada 2 ekar tanah tu...betul ke ejaan ekar ni..hmmm tah la..akak pun main hentam je...hah! tu la cite disebalik kepulangan sy ke kampung halaman...

www.tips-fb.com

Friday, June 13, 2008

BAYI KELAHIRAN 70an...

Posted by Cinta Hatiku at 6:58 PM 0 comments
Cerita pasal zaman 70anPhotobucket..zaman sy dgn hubby sy lahir...Kitorg membesar dgn menonton G-Force, He-man, Transformers, Thundercats, Silver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks and Mickey Mouse. Not to forget Ninja Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron. skrg kartun dah memacam..Spongebob, Astro boy la..Photobucketmemacam la..

Bile kat sekolah rendah plak...Berus gigi time waktu rehatPhotobucket Hmm.....mesti pegang cawan warna-warnikanPhotobucket.. Mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat sebelahPhotobucket.. Ingat tak masa misi kat sekolah masuk kelas dgn list dentist appointment. Pastu bunyi gigi member kite kena gerudi kat bilik sebelah. Ada gigi yang berlubang, kena laa tampalPhotobucket

Pastu time injet BCGPhotobucket..skrg BCG masa baby lagi dah injet..mcm anak sy si aiman ni lahir tahun 2005..baru berape hari dah kena injet BCG..tp masa sy dulu masa darjah 6..misi siap pesan suruh tuam dgn air suam kat tmpt injet tu..ye la tak bg bengkak...masa misi cucuk jarum tu tak berani nak tgk..Photobuckettakut sakit..tapi takde la sakit mane pun Photobucket..makan pun kena pantang kan..leceh...

Lagi satu ..pasal ni sure korang ingat...program minum susu di sekolah. Nak galakkan budak2 time tu minum susu. Sekotak 30 sen je...selain susu ada gak milo...

Seperkara lagi ..Cikgu² kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu. Pukul kat tapak tangan...kanPhotobucketPhotobucketsy penah kena la sekali..gelakgulingwakakakaka..sebab nye..org lain bising...sy marah diorg...time sy marah tu cikgu kat belakang..so cikgu ingat sy yang wat bising...aduyaii ter aniaya...isk isk isk...sampai skrg ingat cikgu tu..hampeh tul..

Time sekolah menengah, korang sure beli kasut sekolah Bata BM Turbo atau Pallas Jazz. Ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu...ada yang suka stoking tebal laaa...yang pasti sy nye kasut Pallas Jazz size 2..sy sorang je kat sekolah sy pakai size 2 tau..time solat kat surau..bile nak pakai kasut tak susah nak cari..yg paling kecik tu la kasut sy...

InternetPhotobucket EmailPhotobucket Mendalah ape tuPhotobucket CDPhotobucket ape tuPhotobucketKomputer masa sy form 5 pun itam puteh...ada la sekali sekala dpt tgk bebudak kat kelab komputer tu belajar...org berada je dpt belajar..ye la kite mane la mampu nak bayar yuran...skrg ni..kelab komputer free kalau kat sekolah..kalau Kaset, tape pernah la dengar kan. Tiket wayang pun 5 ringgit je. Kita pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee, Kum Kum, UFO, O-Ya, Ding Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm dia, 'telur' keras warna-warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum. Tak dilupakan, 'Ti Kam'Photobucket.

Time skrg ni kalau nak cari lagu senang jePhotobucket..search je kat internet..tp kalau dulu...lagu baru mesti kena tape kat radio...siap tunggu tu bila dj radio nak play lagu fav..dpt record kat tape punye la happy..tp nak jadi marah nye..ditambah maki hamunPhotobucket..bile lagu tak habis lagi si dj ni sibuk nak berceloteh...tu yang hampeh...tapi ada gak la dapat record full...

Korang paham ape yang korang baca kat atas niPhotobucket, dan korang sure tersenyum....sebab korang lahir tahun 70an...yang tak paham tu..tak dapat nak tolong la...lagi satu..Kebanyakan member2 sekolah menengah kita dah kawinPhotobucket..Time skrg ni korang sure pelik bile nengok budak2 kecik main komputer, selamba je..Kita geleng kepala bile nengok budak² sekolah rendah & menengah guna handphone..handphone mahal plak tu...Peralihan zaman...skrg dah moden...tapi ape² mesti teringat zaman masa kecik keik dulu kan...Rindu gile kat zaman dedulu...walaupun dulu sy nakal ikut abg sy..dan selalu kena sebat dgn ayahanda syPhotobucket..pasal tak dgr kata mereka...

Yaa, kita pun dah semakin tua!!sengihnampakgigi Kena ingat tu....
PhotobucketCheers to the 70s babies !!!Photobucket
www.tips-fb.com