Friday, August 27, 2010

Ada 2 Bulan Pada Malam 27 Ogos 2010

Posted by Cinta Hatiku at 9:24 AM


betul ker

ada yg kata benda ni tipu ada plak ckp betul yg ckp betul tu sebab diorg kata menda ni pernah berlaku tahun 2003 dan akan berlaku lagi pada 2287kalau dah tahun 2287..confirm la memang tak hidup lagitah² tak sampai pun tahun tu.. melalui sumber internet ..menda ni jadi bila planet Marikh Mars akan kelihatan terang dan ia hampir dengan bumi dlm ukuran 34.65 juta batu ..disebabkan ia hampir..benda ni nampak cam ada bulan tah tul tah tidak..saya malas nak komen ape² just curious jer ..tp ape yg berlaku semuanya kehendak Allah kan ..ape² pun kite tunggu je la jam 12:30 malam waktu mane ikut je la waktu sendiri..

ape² pun..hari ni 27 Ogos 2010 adalah Hari Nuzul Al-Quran jatuh pada hari jumaat..saya rasa semua org dah tahu peristiwa Nuzul Al-Quran berlaku pada malam Jumaat, 17 Ramadan, tahun ke-41 kan ..okay kite refresh balik masa belajar kat sekolah dulu²..Ayat apakah yg turun pada masa tu ..tentu la ayat pertama dr surah Al-Alaq ingat kan ayat pertama surah Al-Alaq Iqra bi ismi rabbikallathee khalaq Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhanmu yang menciptakan (sekalian makhluk), sambungan ayat ke dah seterusnya sila rujuk ini ..So, kepada semua dan diri saya sendiri..ingat la Al-Quran itu adalah mukjizat..rajin la membaca Al-Quran Setiap Masa..semoga dibulan ramadhan yang penuh keberkatan ini menjadikan kite insan yg sentiasa mengingatiNYA..

p/s : peringatan penting ni tuk saya..sebab kekadang lalai dengan Facebook

www.tips-fb.com

0 comments on "Ada 2 Bulan Pada Malam 27 Ogos 2010"