Sunday, April 12, 2009

Jalan² Sampai Penat !!!

Posted by Cinta Hatiku at 3:49 AM
Hui..!! Letih tul arie ni..mane tak nye ..Berjalan sakan..Memula gi Kelana Jaya..hantar barang..pastu pas dah settle ingat nak ke Pasar Malam Masjid Jamek..Tapi tak jadi plak..Sbb hari ujan..kang demam plak kami anak beranak...last² decided ke KLCC, nak tgk Photobucket fair..sblum tu makan kat food court..ramai tul org hari ni..sesak tak hingat..Banyak la jugak barang kat Photobucket fair tu..niat hati nak beli printer..tp dibatalkan dulu..nak kena fikir memasak..ye la bukan guna sesgt..tak elok tau membazir... so, keputusan hanyalah tgk ajer...tapikan mane la tau kalau pasni tdo termimpi yg ada baiknye beli printer..so, besok kena la gi lagi.. alah tak salahkan..berfikir dulu..sblum menyesal..

Dalam jenjalan kat KLCC ni..satu je sy tak suka..mainan keta ke ape kejadah tah.. yg bebudak suka naik..ape yang best tah..dihongat hongat mcm tu je..(ape bahasa la aku guna.. ah!! lantak la)bayar RM1..satu floor ada 2 ke 4 jenis..bayangkan la setiap floor sy lalu..Hmm..Bazir tul..tp nasib la aiman ni (aiman tak kesah)so, bile sy kata tak bleh..dia paham..bile kesian tu bagi la dia naik sekali..lepaskan gian katanye..atleast sy bagi..yg selebihnye sy kata ROSAK..cuma bleh amik gambar ajer.. dasyat tau..cakap rosak.. org lain main elok ajer..ape nak buat..dari duit tu terbuang mcm tu jer..baik belikan dia ice cream ke..kan kenyang!!!

PhotobucketOit awek!! nak lalu²..lalu aje la tak yah interframe..menci tau!!Photobucket

PhotobucketPosing jugak!! Kejam tau mama aiman ni..Photobucket

Jam dah menunjukkan kul 9:30mlm..Hmm..awal lagi kalau balik ..ye la kan malam minggu..so, kitorg keluar terus ke Bukit Bintang..sebenarnye takde menda nak buat pun kat sana..last² depan sungei wang baru decided nak gi tengok wayang..cite ape pun..kitorg blum tau lagi..terus gi ke Pavilion..bile tengok screen.. Alahai..hanya ada 2 cite yang bleh di tonton..bukan ape..semuanye 18sg..pepaham la..sy kan ada anak yang bawah umur.. so, hanya ada 2 pilihan..sama ada tengok 'Jangan Tegur' atau 'Knowing'..bile pikir balik..aiman dengan mama dia ni penakut ckit..kalau cite hantu omputih tu tak takut la..tp kalau cite melayu ni takut ckit la..tp tgk ciri² cerita tu la..kekadang ada yang benarnye..sebab mahluk halus ni kan mahluk Allah jugak..hanya sesetengah org je ada anugerah tuk melihat..mcm ape yg dah jadi kat sy dulu masa bebaru pindah..tetiba je dlm umah bau kapur barus..tak ke ngeri..lagi la dengan aiman asyik nangis je time magrib..masa tu baru baby lagi..ape lagi memacam la ayat yg dibaca.. mohon pada Allah supaya dilindungi dari mahluk² yg datang menganggu..tapi tak settle gak..last last panggil org yang bebetul arif dalam hal ni tuk urusan..setiap hari lepas magrib mesti bukak mp3 ayat pendinding ..semua tu termasuk la surah yassin..4 qul..semua tu nak menghalau benda benda tu dari menganggu..Hmm..sebab tu kalau bleh tak moh tgk cite² mcm tu..bile teringat..kite jadi lemah semangat..benda mcm tu suka la.. tp sy tak suka.. so..kesimpulannye korang tau la cite ape yang sy tonton!!..


Tiket Wayang!!

Hah!! cite ape lagi cite Knowing la...tp tayangan lambat bebenor..jam 12:05pagi baru start..masa beli tiket baru jam 10:30mlm..dah takde tempat nak melepak atau lebih arif org kata..nak merehatkan kaki² yang dah lenguh semacam..kitorg lepak la kat satu tempat makan ni..tempat ni ramai org gi..terkenal dengan makanan seafood..terceruk plak tu..tapi sy satu family jalan kaki jer..sbb dekat jer dgn Pavilion atau dari sungei wang..makanan dia tak la semahal yg korang sangkakan..tp ok la..cuma kali ni sy tak order banyak..cuma ketam 2 ekor masak sweet sour, lala masak cili dgn nasi goreng tuk sorg makan, air kelapa, air limau dan sirap..semua sekali dalam 80 hinggit..tapi puas hati..belum sempat makan lagi si aiman ni dah berlayar.. bukan berlayar naik kapal..tp berlayar dengan mimpi yang indah dan air liur yang mengalir..pasal sedap sgt kot tgk org kat sebelah kitorg makan.. last² terpaksa la bungkuskan ckit tuk si aiman ni..sebab dia mcm mama dia..suka makan ketam..walaupun agak pedas bagi seorg kanak² seperti aiman..aiman tetap tak kesah..dia makan jugak...

Terliur tak?? tu balance tapow tuk aiman..

Berbalik pada filem 'knowing' ..komen sy semua cite Nicolas cage..sy suka..tapi paling sy suka filem knowing ni..selain filem National Treasure..filem knowing ni pasal predictions yang mengerikan..Semua nye berlaku pada ceremony 50th sekolah Caleb (anak kepada Nicolas Cage) dimana dia dapat sampul yang sepatutnye berisi gambar lukisan..yang disimpan dalam time capsule..tapi yang diterimanye hanya sehelai kertas yang bertulis bermacam² nombor oleh seorg budak perempuan yang misteri pada 50 tahun dahulu..Apa jadi lepas tu?? nak tau lebih lagi..korang tonton la filem tu sendiri

Dalam tengah tengok cite ni..ada la mamat sebelah hubby sy ni..dia punya lemah semangat melampau lampau..benda ckit pun nak sentap..pastu cover pulak tu..buat² tepuk dada la..tapi kalau dah banyak kali ko sentap..ape kes?? yang kesiannye kat hubby sy la..dengan dia skali terikut terperanjat bile mamat tu terperanjat.. sy yang pregnant ni pun bleh tak terperanjat..dia plak lelebih...sabo jer la..kalau dia sebelah sy..sy suruh dia keluar panggung jer..tgk cite mcm ni pun nak terkezut..menci tau...

ape² pun walau penat setengah hari berjalan..dari kul 4 petang sampai kul 2:30 pagi..sy tetap happy..tapi ni baru ckit..dulu masa pregnant si aiman ni..marathon tgk wayang..satu hari sampai 5 cite kitorg tgk..lepas keluar panggung sambung beli tiket lain plak..ye la masa blum kawen tak dapat dating..lepas kawen la dating..

Ya Allah..!!! Dalam Photobucketdate punya Photobucketdate blog ni..dah pukul 6:30pagi..wahal penat gile..tapi bleh rasa tak mengantok..

www.tips-fb.com

0 comments on "Jalan² Sampai Penat !!!"