Wednesday, January 5, 2011

Thank You

Posted by Cinta Hatiku at 1:13 PM
arie ni nak ucapkan terima kasih
thank you
pada siapa
pada staff cik abg ku
sebab bagi ikan hasil dari memancing
dah la bg ikan siap siangkan lagi..
sebelum ni bagi siakap
siakap besar tu nak dekat kg berat dia
siakap tu saya masak rasa..
kenapa rasa
kenapa tak rasa ker
hahaha tah la..dah org nama kan dia rasa..
maybe ada rasa masam, manis dengan pedas kot
tp kalau dah ada rasa masam manis
dah mcm sweet sour plak ek
takpe la nanti la kite persoalkan yer
masak rasa pun pasal cik abg request

ni la ikan siakap yg diberi bulan 11
cik abg tolong gorengkan..
sampai putus kepala ikan tu
tapi takpe la bukan penting pun
yg penting sikap bantu isteri tu
bebaru ni dapat lagi sekor
rezeki lagi..lebih besar dari siakap

nie dia ikan jenahak pulak
hanyir sungguh tangan En Shamsul tu yer
mancing je mesti dapat
kalau cik abg saya tu tak pasti la
mancing kat pasar jer kot
pandai jer ..serkap jarang kan
hehe..tah la mungkin bleh dpt kot
sebab tak pernah nampak pun dia mancing
dengar cerita ada la
takpe kite tgk je la ..
katanye nak memancing suatu hari nanti
ikan jenahak ni saya masak kali tu

memula masak asam pedas
amik part kepala dan block
nd time masak goreng jer
makan dengan bayam masak bening
sedap gile makan camtu jer
kali ke (semalam) masak sambal
muai tul laa
best plak kan dapat ikan hasil pancing ni
fresh tul
ape² pun sekali lagi nak ucap terima kasih
bile la masa cik abg nak memancing yer
kite tunggu jer la kan

p/s : rupanye entri ni tak post pun..dlm draft jer..baru harini perasan..terpaksa la copy paste balik dlm new post..ekekeke
www.tips-fb.com

2 comments on "Thank You"

noradzlina.kamdani on January 5, 2011 at 7:10 PM said...

wah rajinnye memancing yek cik abg awk tu

Cinta Hatiku on January 6, 2011 at 2:45 PM said...

lin, rajin?? mancing pun belum..hahaha..tu staff dia la yg pi mancing..dapat 3 ekor..dia bg la bos dia sekor..