Saturday, January 8, 2011

Chinese Food Restaurant @ KLGCC

Posted by Cinta Hatiku at 12:37 PM
Assalamualaikum
salam malaysia semua
past month ni
episod berjalan jer
start january 2011 jer
dah coz persekolahan dah bermula
dan bulan lepas la episod kurang meng date blog
even too many things nak date
so this january nak balas dendam
nak date semua yg tertangguh
setakat ni dah date beberape entri yg tertanggu
kali ni nak cerita pasal jalan² cari makan plak
so, entri tuk kali ni cerita pasal chinese food restaurant
location dekat KLGCC
atau lebih dikenali sebagai
Kuala Lumpur Golf And Country Club
sebelum ni asyik makan kat western restaurant je
so past months ni makan kat
China Treasures KLGCC pulak..
ada la kali makan kat cni
kali pekena steamboat..
kali pekena ala carte dan set menu
biasa la makan free
sesuki la meng order


sempat pose lagi budak ni..skrg dah rambut pendek

first time makan tak tahu nak order ape
so kitorg amik la steamboat punya menu..
so set menu steamboat for persons
coz minimum order pun kena set..

ni la meja tempat melantak kitorg anak beranak

kuah ni perisa herb..sedap gak

pastu nd time pegi cuba set menu pulak
ada la dlm dishes
biasa la chinese food kan..hidang sesatu..
part nasi dihidang last
jom tgk gambar

yang ni nasib tak makan..sekali org lain nye order daa

yg ni tak pasti arr tuk ape..ala² ulam kot

menu ni super awesome..terung yg sedap

sotong ni plak ada rasa lemon..sedap

sharkfin yg dinantikan..tp ada herb la plak

ikan kerapu..yang marvelous

tak ingat sayur ape..tp ada letak tiram

udang ni dpt 2 set ianya sangat sedap

dah melantak lauk baru dia hentam bg nasi

last sekali dessert..cik abg dgn aiman jer makan

tersenyum si aiman ni bile part makan
cam satu lagu ni..
tak perlu kata apa apa..
senyum
tak perlu kata apa apa..
senyum
hahaha
so my next rd trip ke china treasures ni
pekena lagi steamboat..but extra ala carte order
setiap bill RM150 keatas..
boleh order special menu offer
dapat la special price
harga RM25 kot satu hidangan
ada ketam, ada udang ape lagi ek..lupa la pulak

ketam masak chili..special offer

sedap gile..pastu ketam nipah
tak tercapai akalku
pastu next our trip konon nye nak pekena
udang special offer tu pulak
tapi dah abis dah offer tu
so keputusan tuk meng order ditangan saya
jadinye ala carte la pilihan saya..
mari saksikan
confirm air liur anda mengalir

Beancurd With Crab and Mushroom

first menu yg sampai..
gile sedap..citobon a.k.a mia pun suka
dah separuh makan baru datang menu kedua

ni tulang rusuk..sedap sungguh

Prawn with garlic and butter

Nasi Goreng Ketam

Roasted Chicken

our desert sea coconut with longan

so tu jer menu yg dapat dipaparkan..
semuanye sedap hingga menjilat jari
so, next entri nak cite pasal istana bambu plak..
on next entri..daaa


: makan banyak..tak gemuk gak..
www.tips-fb.com

0 comments on "Chinese Food Restaurant @ KLGCC"