Monday, July 12, 2010

Sambil Menyelam Kita Tangkap Ikan

Posted by Cinta Hatiku at 1:41 PM


gembira sungguh dapat pulang ke kampung halaman

ape punya peribahsa la saya pakai..sambil menyelam kite tangkap ikan....ye la dah ada kat jb kan..kite isikan la aktiviti tu dengan sepuas hati..tujuan sebenar nak melawat ayah kat hospital..alhamdulillah skrg nampak makin sihat ayahanda tu..mungkin sebab anak² serta menantu dan cucu² nye berada disisi..ye la sunyi agaknye..tu yg mudah sakit ye dak..selain dari faktor² yang lain..tapi sebenarnye ayahanda tu lum sihat sepenuhnya..mungkin akan ke hospital melaka tuk rawatan seterusnya..nak check jantungnya..hopefully semuanye berjalan lancar la..

Dua Beradik Ni Tak reti diam Kat Hospital

selain dr saya yg happy bile balik jb ada sorg lagi happy bangat sape lagi kalau bukan si aiman saya balik jb hari khamis hari tu..naik bas kul 10:30pagi..dengan dak kecik duorg tu ..letih gile nak angkat beg yg besar tu dengan dokong si mia kecik sorg..tu yang sampai demamsakit urat saraf..hari jumaat malam tu baru cik abg balik jb after kursus..sian dia kepenatan..dah la kat kem kursus tak tdo..selama hari tu..dia gah kan jugak sebab nak jumpa father in law dia..lagi pun dah lama tak balik jb..terima kasih la cik abg ku sebab sesusah jer..so bile dah balik jb ni memacam aktiviti la di jalankan..

Yong Tau Foo, Satay Dan Otak²

firstly masa cik abg sampai jer kitorg ke kg melayu..melantak yong tau foo..cam biasa la melepas kan gian..kat kl mane ada benda ni..so bile sampai kg melayu saya akan order yong tau foo, ABC or Ais Jagung, satay..tapi disebabkan batuk dan selsema..ABC dan ais jagung di ban..

Gerai Yong Tau Foo Fav.




psst gerai yong tau foo manja tu sambal dia tak best

nyempat lagi..tapi memang betul..kalau nak makan.. gi yang kat awang ni..masa petang hari yg cik abg sampai tu..ada agenda lain gak..saya dengan kak june..telah mengerjakan pokok nangka ayahanda.. biji buah nangka kami gugur kan ke bumi..nikmat²..tapi malangnya..my sister yg sorg lagi tu..ingatkan dia melawak..akhirnya biji masuk ke sungai sebelah umah..ye la dia ingat busuk so yg busuk kena la buang.. memang pun ada busuk ckit nangka tu..tapi kalau kite kupas..ambik yang elok..kan tak rugi..nak wat camne kan bukan rezeki
Banyak Gile Buah Nangka Didalam Pagar Ni




luar pagar pun banyak tapi jiran sebelah punya

biji nangka diatas meja..ambil pisau tolong kupaskan

Katanya..kena kupas bontot dia dulu..ilangkan getah
Dibawa Pulang Ke KL.. bekas lagi




pastu episod melantak nangka tak hingat dunia





pastu episod muntah pelbagai




senondeng kepala otak ni..angin satu badan..


Kepenatan..cam dia yang jolok nangkayang penting sila panggung

pastu esoknya cik suami ajak ke pasir gudang jenguk pusara ayahanda nya..dan nak hampir setahun gak ayahanda nya meninggal dunia..Al fatihah semoga rohnya dicucuri rahmat..amin lepas dr ziarah kubur..kitorg lunch kat rahmat restoren..kata En suami..restoren ni tak menghargai langsung ikan siakap....ye la biasa kalau dah ikan siakap..mesti masak sweet sour ke.. rasa ke..ni goreng gitu jer cicah dgn kicap tu En suami la yg cakap bukan saya yer..walaupun restoren tu sedara dia yg punya..tp sedap la sebab ikan dia fresh kan..cuma kalau dibuat rasa mesti cun gile..makan kat ctu..kena RM42.50..En suami suruh scan resit..sebab harga sayur taugeh yg ckit tu RM..tu yg tak puas hati tu..beli taugeh 50 sen pun dapat banyak tak caya tengok la gambar taugeh kat bawah ni tu harga sedara..
lunch at RAHMAT Restoren, Kg Pasir Putih



keletihan hari di johor bahru..




pastu demam tak hingat..sampai ke sekarang ni..



ape² pun terubat kerinduan kat En Suami...setelah hari tak dgr suara..
www.tips-fb.com

2 comments on "Sambil Menyelam Kita Tangkap Ikan"

Mummy Dasy on July 12, 2010 at 4:07 PM said...

x menghargai siakap hehehe... klu MIL kite plak asal dia tanya "Su masak ape siakap ni?"..kite jawab asam pedas, nnt dia ckap "Sayang siakap masak asam pedas" haahha... hope ayah Murni cepat sembuh ye...bkn main lagi aiman

Cinta Hatiku on July 13, 2010 at 1:34 PM said...

thanks ye su