Thursday, June 24, 2010

Toy Story Ke My Story

Posted by Cinta Hatiku at 3:07 PM
akhirnyatercapai la cita² si aiman domok cute tu nak tgk toy story..mamapapa jer yg tak pat focus..sebab si cute acha mia sibuk nak meronda kat dlm panggung..nak jd pencegah maksiat kot..ape² best gak cite ni..sape yang belum bawak anak cucu gi tengok cite ni..cepat jangan lepaskan peluang..release tension for a while ..lagi pun kalau ada masa terluang tu..memang saya manfaatkan secukupnye walaupun gilor la penat dia..ye la ikutkan masa mencemburi saya..nak berdating la..mcm la ada maid kat umah nak tolong selesaikan kerja dirumah mungkin ada yang tertanye kenape saya mention camtu..eh ada ke yg tertanye..pepandai je kan saya ni..tapi takpe..bukan saya kesah pun..just nak bitau je la..

Kehidupan saya since En suami berkerja di KLGCC ni banyak berubah..mcm biasa la kehidupan didunia ni....tapi ape² pun saya bersyukur sesgt..dan segala yg saya lalui semua ni atas kehendakNYA Since En Suami Kerja di KLGCC..saya dan anak² jarang sgt jumpa En Suami..sebab nye..cik abang ni pergi keje awal pagi..anak² pun tak bangun lagi..kalau dah bangun pun diorg ni dapat salam and cium papa dia..pastu papa dia terus gi keje..takde la nak nyempat gurau senda..balik paling awal jam 8 malam baru sampai umah..tapi selalunya lewat malam..kekadang tu saya bangun nak buatkan susu si acha mia jam 2:30 pagi pun cik abg tak sampai umah lagi..saya kekadang risau gak..sebab keadaan skrg ni kan..banyak jenayah..tapi saya tepis semua tanggapan negatif tu..cuba fikir dan doa yang bebaik je tuk suami tersayang..mesti ada ckp tah² suami dia melencong a' aa tak baik buruk sangka..lagi pun saya ada mata² kat KLGCC..so gerak geri cik abang diperhatikan..

So bile dah cik abang ni perginye awal pagi dan baliknye lewat pagi..so tugasan harian campur tugasan seorang ayah pun saya gak la yang laksanakan sendirian..even nak berbelanja barang dapur pun..pergi la angkut budak kecik dan budak domok....menaiki public transport ke tesco ataupun jasco..merendeh gakkalau kena barang banyak..tapi semua tu sudah biasa bagi saya sekarang ni..hal ehwal sekolah aiman pun saya gak uruskan sendiri..kalau saya tak sihat saya akan paksa cik abg balik awal..awal dia pun sampai rumah 7:20 malam..suruh dia bawak gi klinik..kekadang kesian gak dgn cik abg ni..kejar kesana..kejar kemari..kalau saya la jadi dia..confirm dah tertonggeng dah..mane taknye..badan penat sesangat..tp cik abang jarang ngadu..sian dia..kalau dia cuti..hari rabu ke selasa ke..mesti lepas saya balik keje gi jenjalan..kalau dia tak larat..just tgk tv dan bergurau senda dgn anak dan saya..mesti pelikkan kalau communication plak..opis cik abg ni kat basement..confirm tak dpt contact hp dia..coverage mcm cipan...call opis plak..kekadang bukan dia kat meja dia..so akhirnya communication kami melalui E-...so ape² info akan saya sampaikan melalui E- jer..kesian saya kan

korang mesti tanye sibuk sangat ke cik abg saya ni..ye jawapan nye memang sibuk..VVIP yang cik abg kena uruskan bukan cencalang yer..sebab tu kalau ditempat kerja susah nak contact cik abg ni...dan bile jadi nye begini..semakin hari semakin rindu..tiap hari semakin sayang..mcm baru bercinta plak kitorg ni..seronok plak bile time camni..So kepada kengkawan ke sesiapa la yang baca blog saya nikalau kena berjauhan dgn suami tu..atas urusan kerja..jangan la merungut..cuba berdikari..saya pun dah nasihatkan diri saya..penat ape pun..semua tu tanggungjawab..org kata tak baik mengungkit tanggungjawab..seumpama kite tak ikhlas menjalankan tanggungjawab tu..

wah..entri saya makin merapu..baik saya stop menaip pasni keluar plak cite lain..semua ni sebab saya agak tintong harini..keletihan dengan assigment yg bos bagi..tarikh tutup 30hb..
lah..saya nak menghilangkan diri dulu..daaa

rating for toy story movie.. bintang
www.tips-fb.com

2 comments on "Toy Story Ke My Story"

A.I on June 24, 2010 at 5:18 PM said...

takpe la mcm tu pon. bukannye laki kau buat kej yg bukan2 kan :) masyukkkkkk kowang anak branak. hehehe.. sesekali jumpa harus melepas rindu dendam mega2 punye kan? lalalalalala

Cinta Hatiku on June 25, 2010 at 9:31 AM said...

tul tu ai..memula merungut gak..sebab semua buat sorg..tp bile pikir side hubby..nyesal plak merungut..sebab dia buat tu semua tuk isteri dan anak²..nasib la anak aku br 2..kalau cam anak ko..mampus tertonggeng gak aku..wakakaka...