Wednesday, February 23, 2011

Mia Oh Mia

Posted by Cinta Hatiku at 1:26 PM
lama bebenor tak date blog
rindu la plak
tak bercinta dgn blog kesayangan
sebenarnye ada kejadian berlaku
dan bercampur plak dengan
keMALASan yang tak terbendung
sepatutnye minggu lepas nak berjalan²
11hb tu kekonon nak ke Genting arr malam tu
cadangan baek punya
plan nak pergi lepas tonton raja lawak laa kononnye
dalam kul 9:10malam tu ada incident plak
si chomel mia ni jatuh plak dr kerusi
si kecik ni memang lasak
jatuh takde la tinggi mane pun..
tp dah nak jadi kan
memula dia nangis jer
takde plak tanda² pitam ke..muntah ke..sawan ke
coz since ada anak ni..saya banyak gak membaca..
precaution la katakan..
so bile jatuh tu ..
tengok la keadaan dia ada tak tanda² yg kat atas tu
alhamdulillah la..takde plak
tapi still pantau la..
bile start 11 lebih
nampak mata kanan dia bengkak ckit
terus gi klinik..dan batalkan plan ke genting
masa on the way ke klinik tu
berbual dgn en suami
coz dia ada masa tu..
kami berdua memang tak nampak mia jatuh
tp nampak dah terlentang..
so dok pikir la camne dia jatuh..
andaian saya dia jatuh dahi dulu
dan terpusing terlentang..
gilos la aksi gitu

ni picture masa kat klinik
nampak kan bengkak kat mata
so, bile dah check..doktor suruh gi hospital
kitorg pun terus ke hospital Ampang
walaupun bleh masuk SDMC
SDMC tu sime darby medical centre
dulu nama dia SJMC
Subang Jaya Medical Centre
Free je masuk ctu..
disebabkan jauh
malas nak berulang alik
pegi kat GH - Ampang
dekat dgn umah..balik jalan kaki pun bleh
so bile x-ray dah keluar
tengok² tengkorak kat dahi dekat dgn mata
ada ckit retak..that why lebam kot mata mia
so diorg refer pada pakar bedah
pakar bedah nak pantau dlm hari
kena la mia admitted kat wad 4B

sampai tertdo tunggu kena check..dari jam 12 sampai jam 4 pagi

dah start kena pakai tag

sepet sebelah mata..
kalau tgk dr kanan cam anak korea

cam kena tumbuk pun ada

tak bagi snap langsung

manja sungguh..sampai la ni..nak papa jer

camne la diorg ni berkerja
syafiah jadi syafiqah
jauh beza tu

before discharge..

latest pic about her
pakai sunglass untuk tutup mata dia
setiap kali pakai mesti ckp CANTIK
sabo je la..memang cantik pun
coz mata dah bulat balik..tak sepet
jenuh gak bercuti hari malam kat wad
tak cukup dgn budak nangis..
mak budak nye handphone plak bunyi tak berhenti
terpaksa la ibu kepoh
cam saya ni kejutkan suruh off kan hp
besok hari mia kena checkup kat klinik pakar mata
hopefully semuanye selamat
kata en suami..
anak² dia ni memang suka bercuti
tapi kat wad time hujung minggu..
(sinis ayat tu)
coz hujung minggu la susah doktor nak dtg check
tu yg terpaksa followup hari weekdays..

p/s : hopefully pasni takde la incident camni lagi..kalau tak camne mia mama ni nak lawan chomey dengan mia dalam cite ADAMMAYA...muahahaa
www.tips-fb.com

2 comments on "Mia Oh Mia"

PERSIAPAN PENGANTIN BUDGET on February 26, 2011 at 11:26 AM said...

semoga mia cepat sembuh.. suke tengok mulut dia.... ;)

Cinta Hatiku on February 26, 2011 at 11:43 AM said...

tq..skrg dah sembuh pun