Tuesday, February 1, 2011

Krisis Di Mesir

Posted by Cinta Hatiku at 1:29 AM
Assalamualaikum dan salam Malaysia
sedih tul kan dengar cerita di mesir bebaru ni
ye la ramai pelajar kita kat sana
dan lagi merisaukan saya
anak kepada abg saya
Rafidah Ramlee sedang menuntut di sana
camne la keadaan dia skrg..
last nampak dia date kat facebook
on 27 january 2011
semoga dia sentiasa selamat
sebelum ni ada gak chat dengan dia kat ym
sejak balik honeymoon saya agak sibuk..
chat kat ym pun kurang..
bile terbaca kat yahoo krisis di mesir..
risau gak..tp tak la risau cam sekarang ni..
coz sebelum ni tak tahu location anak sedara ni kat mana
bile tengok adik dia date mengatakan dia di Alexandria, Egypt

google image

Ya Allah..berderau terus jantung saya
dah la connection internet kat sana takde
lagi la bile baca info kat internet
ada pelajar kita kat Alexandria kena rogol..
kena rompak la..memacam hal lagi..
soal harga barang toksah cite arr time gini
alang kita kat malaysia skrg pun harga brg leh naik sesuki
ape lagi kat sana yg tengah krisis
saya harap agar anda semua juga turut berdoa
untuk anak sedara saya juga pelajar malaysia di egypt

Bismillahirrahmanirrahim
dan dimulakan dengan Al-Fatihah
dan selawat ke atas baginda Rasulullah

Ya Allah Ya Tuhan Ku
dengan segala rahmatmu
lindungi pelajar malaysia di mesir
dari segala perkara yang buruk dan keji
permudahkan segala urusan mereka
dan beri lah mereka kesihatan yang baik
hanya padamu la kami berserah
segala puji bagi Allah Tuhan pentadbir seluruh alam.
selawat dan sejahtera
semoga dilimpahkan ke atas junjungan besar
Nabi Muhammad yang semulia-mulia pesuruhNya
serta ke atas keluarga dan sekalian sahabat-sahabatnya

Amin
: semoga doa kalian semua diberkati..segala date tentang krisis dimesir boleh di rujuk di Krisis Mesir Nasib Rakyat Kita Blogspot

www.tips-fb.com

2 comments on "Krisis Di Mesir"

CikSembang on February 3, 2011 at 11:37 AM said...

mmg kita ramai ada sedara kat mesir..sama2 kita berdoa..
kat wishlist tu dslr belum dapat ye..sabar ye..

Cinta Hatiku on February 3, 2011 at 2:04 PM said...

hehe..patut dah dpt..tp cik abg tak bg..dia kata anak² masih kecik..tunggu bebudak besar baru dia bg..tu yg ditukarkan kepada kereta..dpt kereta pun lesen takde lagi..hahaha..