Sunday, September 6, 2009

Tips Kesihatan

Posted by Cinta Hatiku at 10:29 PM
Hari ni berbuka puasa di menemani yang dah berape hari jaga yg sakit..skrg ni kena masuk unit hemodialysis..sian Photobucket tgk ..doktor kata buah pinggang dah tak fungsi,so kena cuci Photobucket..tapi tadi dtg kata..masuk darah..sy tak paham sgt..ye la bukan nye ada belajar medic pong Photobucket..tapi kena la concern kan Photobucket..hubby nye abah..sebelum datang tu sy dah masak NASI AYAM & bungkus tuk , serta KAMI sekeluarga..siap buat extra lagi Photobucket

sampai kul 5:30ptg..dok beborak dgn tengok jam dah kul 6 ptg..aiman plak merengek nak mintak air Photobucket..so,sy ckp dgn hubby Photobucket..lama nak tunggu ni..gi BAZAR RAMADHAN jap lah..kasi aiman leka ihikhik..hubby malas plak nak gi.. kata cni jalan jem bile nak time berbuka..disebabkan kedegilan Photobucket diri ni siul sy pegi gak gelakguling..tapi kan Photobucket sy kena jalan kaki..jauh la gak..berdekatan dgn Wad bersalin Photobucket..separuh jalan jer aiman dah merunggut Photobucket..dia ckp penat jalan Photobucket tapi sampai gak ke destinasi Photobucket..sampai jer beli air tebu dan air asam boi Photobucket..pastu ternampak sesuatu yg dah lama diidamkan..since mia dlm perut agi Photobucket..ape lagi..terus beli Photobucket

AlamakPhotobucket entry mcm dah lari gatai dari title post plakgelakgulingaisey..sebenarnye nak kongsi tips kesihatan Photobucket bile banyak membaca..banyak la knowledge kanPhotobucket ye la..skrg ni kan kes H1N1..so bile kite selsema, batuk, demam jer dah risau Photobucket..tul takPhotobucket pastu terus gi ..tapi sakit biasa jer..bile balik makin worst..sebabnye..dapat jangkitan dari ..tu sebab kalau sakit yg ada samar² tu kite berubat jer dulu kat ..mcm makan panadol,minum air kosong dan banyak kan makan buah²an yang mengandungi VITAMIN C dan rehat secukupnyer Photobucket..tapi kalau tak baik pastu start sesak nafas tu baik gi la cepat..

Tips yang sy nak kongsi ni Photobucket maybe ramai yg dah tau Photobucket..tapi tak amal kan..tul takPhotobucket..mcm sy sekeluarga skrg dah amalkan..skrg alhamdulillah syukur doa sihat skrg ni..walaupun kerap ke ..Tips nye adalah makan buah²an yang tinggi kandungan VITAMIN C Photobucket..Ada kajian yang menunjukkan Vitamin C boleh menghindarkan diri daripada jangkitan selsema dan meningkatkan imunisasi..Photobucket sy sekeluarga lepas berbuka dalam kul 9mlm mesti makan buah²an..

PhotobucketSedia maklumkan orange memang kaya dgn VITAMIN C lovePhotobucket

Photobucket JomPhotobucket makan belimbing love ada VITAMIN C gak Photobucket

sy ada baca satu artikal ni Photobucket..yang belimbing bleh menurunkan kadar kolesterol JAHAT Photobucket dalam badan..jahat sungguh kolesterol tu yergelakguling..kelakar tul ihikhik..selain dr tu belimbing bleh mencegah dr dpt penyakit hepatitis Photobucket..

Photobucket I luv love KIWI so much Photobucket

sy suka makan KIWI..kalau nak tau..KIWI lebih banyak VITAMIN C berbanding Apple dan kali lebih banyak dari orange dan lemon selain tu ada lagi khasiat dlm KIWI Photobucket..seperti magnesum, kalsium, fosforas dan yang paling banyak VITAMIN E Photobucket..buah²an lain pun tak banyak VITAMIN E mcm buah KIWI..(tau pun sebab baca artikal)jelir

Photobucket Buah yang sy ngidamkan love masa pregnant kan mia Photobucket

Akhirnye dapat gak makan buah DUKUrindu..dah hampir tahun cari..teringin nak makan..baru hari ni dapatlove beli kat BAZAR RAMADHAN Photobucket..happy sesgtmenari..kalau nak tau..DUKU pun bagus jugak tau Photobucket ia mengandungi kalsium dan zat besi love..selain buah²an yang kat atas tu ada gak buah lain yg kitorg makan daily Photobucket..mcm buah Apple, Tembikai, Jambu Batu, Pisang..banyak la..mesti beli punye Photobucket tapi tukar² la..kang boring plakPhotobucket..Tarzan pun boring makan buah²an..hehari buah..sesekali tarzan nak makan NASI..gelakgulingHaHaHa..Tarzan makan Nasi..(mcm ku pernah dgr dialog tufikir..tp dimana yaPhotobucket)

Tips Kecantikan
PhotobucketVITAMIN C bagus tuk kulitPhotobucket..
PhotobucketVitamin E plak membantu melambatkan proses penuaan Photobucket..(mcm ada org ckp..muka sy nampak lebih muda dari usia sy)rindu wahPhotobucket..suke nyeeeelove..cayunk Photobucket kat org yg penah buat statement tu ihikhik simpan dlm peti besi buat rujukkan dikemudian harigelakguling dan akan sy hadiahkan perfume brand bodyshop dan set makeup Photobucket brand silky girl Photobucket ikhlas ni malu..tp hanya dalam mimpi sy lagelakguling..
www.tips-fb.com

2 comments on "Tips Kesihatan"

Mummy Dasy on September 7, 2009 at 8:41 AM said...

Salam.... aduhai lamanya x makan belimbing tu susah nak cari skang ni... Kiwi pun lama x beli pagi2 dah tengok makanan lapo yg amat ah plak

Cinta Hatiku on September 7, 2009 at 9:03 PM said...

belimbing tu mother in law yg bg..hehehe..