Sunday, July 1, 2012

Ianya Akan Berakhir ..Insya Allah

Posted by Cinta Hatiku at 3:41 PM
Photobucket
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani
Assalamualaikum semua
harini cuba menyempatkan diri untuk berblogging
dah minggu saya sakit + penat
tapi tetap gigihkan diri
untuk suami dan anak² yang juga sedang sakit
dlm minggu ni jugak terpaksa la non mkn ubat
untuk kurangkan sakit
cuma ubat Arcoxia Etoricoxib 90 mg
saya tak amik
the reason why
sebab breast feed la ape lagi
apa ape pun skrg ni
alhamdulillah..bersyukur sesangat ..
darwisy sedang menjalani treatment Vitamin D
sebab result dah menunjukkan
darwisy kekurangan Vitamin D

sampai asid folic pun darwisy kena makan
hopefully darwisy akan pulih sepenuhnya
dan membesar dengan sihat
si aiman pulak skrg ni hampir sihat
selepas batuk dan selsema hampir bulan lebih
saya ulang alik bawak dia ke klinik dan hospital
harapan agar kena tahan wad
sebab si aiman ni since age dari hingga tahun
memang mudah kena jangkitan kuman kat peparu
ubat telan bagai pun tak mujarab
kena masuk antibiotik melalui IV baru pulih
disebabkan tak ditahan wad
berulang la ke klinik untuk amik gas

ini kali terakhir dia amik masa kat sdmc last week
dan pulang ke rumah
dengan ubat dan inhaler bagai

haish aiman aiman..nasib la aiman tak kisah
dapat la mc seminggu yer aiman

inhaler biru tu ventolin
every hours kena pam
yang purple plak kena pakai pagi dan malam
continue sampai bulan
dan yang ventolin tu sampai hilang sakit la
kalau sakit pakai la balik
sian anak² mama ni
info untuk uoolsss
skrg ni saya dah selesai fisioterapi
actually sakit lagi
tapi nak rehatkan diri la
dari berjumpa doktor buat masa ni
penat tau ulang alik hospital
walaupun travel dlm keta ada bantal support
tapi sakitnya..Allah jer yg tahu
so ape pun saya nk settlekan hal anak² dulu
skrg ni tgh sibuk teman en suami plak
check kat SDMC
rabu ni kena pi hospital lagi nak review result MRI
en suami plak dah lama sakit sebenarnya
sakit kepala yang dah terlalu kronik
tahun dibiarkan jer
asyik makan ubat jer keje dia
hopefully result negatif
dan sakit kepalanya dapat dipulihkan
dah bulan ulang alik g klinik
penat yg amat bg saya yg ada slip disc
org yg takde slip disc pun penat
kalau every week kena gi hospital
tul tak
tu blum kire kos lagi kan
sure korang pitam
hehehe
heharap semua ni akan berakhir
doa kan kami semua yer kengkawan

: Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan. Amin Surah Al-Fatihah Ayat
www.tips-fb.com

1 comments on "Ianya Akan Berakhir ..Insya Allah"

Anonymous said...

trima kasih sbb sudi kongsi ...trutama pasal anak mom darwisy..alhamdulillah darwisy dah sihat...semoga sihat n membesar jdi ank soleh..amiin.
doakan ank sya juga yer...