Wednesday, December 30, 2009

Macam Macam Hal..

Posted by Cinta Hatiku at 1:18 PM
kekadang ape yang kite plan takkan jadi..dan ape yang kite tak plan tu la yg berlaku..biasa la lumrah kehidupan..semalam tak plan pun nak shopping lagi..tapi dah takde menda nak buat before lunch..dan bila dapat tau ada wholesale dekat dgn opis ..berdesup kaki melangkah ke tempat kejadian..tak beli banyak pun..just 4 helai seluar brand sesame street..1 bekas tempat letak susu..dan mainan tuk mia..(yg buat tuk geget tu)..pastu kaki melangkak ke restoran puteriPhotobucket..bersebelahan KWSP di Taman Shamelin..Lunch meal saya adalah..

Nasi Putih
Ayam Masak Sweet Sour
Sayur Pucuk Paku Masak Lemak

pastu nak bayar dok mengepohkan diri dan buat sesi soal jawab kat restoren tu..sambil tangan ni ambil kuih popiah dan masukkan dalam plastik..

CNN : kak, ni kuih ape kuih tepung pelita ker
Makcik : eh tak la..ni kuih lompat tikam..
CNN : Kenapa nama dia mcm tu..bukan tepung pelita ek..
Makcik : Bukan dik..dia ada letak air gula (dlm hati..berape kali la nak tanye)
CNN : Oooo ( eleh..aku baru tanye 2 kali ..) Ok la nak cuba..bg ek..berape harga nye
Makcik : RM1.40
CNN : mahalnye (tu dalam hati jerihikhik..mane berani ckp kekuat)

Kuih Lompat Tikam

terpikir gak mane la diorg ni dpt nama kuih ni..pelik tuladus..rasa dia not bad..cuma manis dia aduyaii ..tak sanggup nak makan lagi..rupanye kuih ni dari negeri kelantan..patut la tak pernah dgr..selesai jer kerja balik..terus ke rumah pengasuh..Alamakcamne leh terlupa..ada kenduri..selamat dapur ku ..malam tu after isyak..terus pi umah nanny aiman & mia..lepas doa..biasalah mesti la makan..lauk best gak..lauk stail kampung..ada sambal udang petai..daging lemak..ikan apollo..aiman siap nak tambah..tapi dihalang oleh mamanye ..malu la mkn banyak..pastu kitorg pun balik diiringi hujan renyai..

Berbaju Kurung Melayu

harini plak pun tak plan ape²..kul 11:35pagi td tetiba blackout..dekat 1 jam 45 min la..
lepas selesai urusan kat Bank..sampai opis jer dah blackout..malas nak duk dlm opis sengsorg (gelap..takut ) terus gi tempat wholesale semalam..beli sandle dan seluar jeans tu aiman lagi...dan lagi..pastu gi la makan..masa nak bayar tu ada lagi sesi temuramah ..diorg tanye la beli ape..ckp beli brg tuk anak²..dedua makcik yg kepoh mcm saya ni terperanjat beruk ..(beruk jugak jd mangsa) diorg ckp muka saya ni mcm bebudak..kira jelita la kononye..mcm blum kawen ..aisyeman ini mcm koyak kain .. kalau ada cite lagi saya date.. daa
www.tips-fb.com

0 comments on "Macam Macam Hal.."