Friday, May 4, 2012

Happy Mother's Day

Posted by Cinta Hatiku at 3:01 PM

ibu.. ibu..
engkaulah ratu hatiku
bila ku berduka engkau hiburkan selalu
ibu.. ibu..
engkaulah ratu hatiku


Photobucket

wahai ibu seluruh dunia
selamat hari ibu
selain nak ucap hari ibu
nak share jugak beberape hadis
ada beberape info yang mengatakan
hadis dan itu palsu
wallahualam
ape pun selamat membaca

. Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya,maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah SWT mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebajikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.

. Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah SWT mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah.

. Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia dari dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.

.Apabila telah lahir anak lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan daripada susunya diberi satu kebajikan.

. Apabila semalaman seorang ibu tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, maka Allah SWT memberinya pahala seperti memerdekakan 70 orang hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah SWT.

Photobucket
besar sungguh kan ganjaran untuk seorang ibu
so, itu ganjaran di akhirat
ape ganjaran yang anda dapat kat dunia ni
mesti memacam kan
hah cer citer
cam saya ni
hadiah hari ibu yang tak leh saya lupa kan
adalah anak²
sebab ada nye diorg la saya jadi ibu a.k.a mama
tapi paling mengembirakan
bile kepinginan anak perempuan
lahir plak pada hari ibu
alhamdulillah
sangat sangat bersyukur
walaupun memacam ragam
nak dilayan setiap hari
since 2006
every year dapat la hadiah dan special dinner
thanks to mr. hubby
dan start 2010
hari ibu diraikan dengan birthday girl
st time celebrate
my little girl kena chicken pox
cite pasal tu saya dah story
bleh la check entri ini
last year celebrate kat rumah jer
sebab mama sibuk keje
dan sibuk dengan morning sickness
balik keje belikan makanan
kat pizza hut
cake bagai
melantak kat rumah
this year plak in advance
terpaksa celebrate awal
sebab next week
si aiman ada exam
tapi celebrate hari ibu jer
birthday mia will be celebrate minggu lagi satu
postpone punya la lama
nak wat camne
next week aiman exam
next week jugak appointment
nak sunat kan darwisy
so taknak la rushing
kesian mia nanti
so semalam special dinner
saya dapat makan mix grill steak
dan minum mocha ice blended

sausage, tenderlion, lamb and chicken

mocha ice blended

thanks papa for lovely dinner
dan hadiah set masak pancake
saya suka saya suka
copy ayat mei mei upin ipin
hehehe

: syukur alhamdulillah dengan rezekimu Ya Allah..Engkau lah maha Pemurah Lagi Maha Penyayang
www.tips-fb.com

0 comments on "Happy Mother's Day"