Thursday, May 17, 2012

Tentang Darwisy - circumcision and hernia surgery

Posted by Cinta Hatiku at 3:44 PM
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

Assalamualaikum
alhamdulillah segalanya berjalan lancar
thanks pada yg mendoakan
Uolls
susah jugak kan
nk jaga bebudak yg br lepas berkhatan ni
especially kalau early circumcision for baby
ops bukan baby girl yer but baby boy
mane dgn pampers lagi
kalutttt gitu
buat alhamdulillah semuanya dipermudahkan

little rascal after surgery..picture taken kat OT tu

apakah ini
ini la alat clamp yg dipasang selepas bersunat
ia dipanggil smart clamp
so ini la yg dipakai darwisy skrg until 22/5/2012
sebab tu saya katakan
agak kesukaran jugak la
since darwisy pakai smart clamp ni
pampers terpaksa bertukar saiz
nasib la ada pampers kakak mia bersaiz XL
so guna la sampai selasa 22/5/2012
lg pun kakak mia guna pampers time malam jer

yang ni plak segala barang
untuk membersihkan bile darwisy kencing
dan setiap masa kena pantau
takut kalau berak kena cepat bersihkan
susah yang amat bile nak bersihkan tau
air kencing yg bertakung kat dlm corong
terpaksa la pakai picagari
bukan untuk sedut yer
tp untuk masukkan air bersih yang dicampur dettol
nak keringkan plak pakai kapas dan cottonbud
ubat tu plak sapu kat shaft skin dia

ape jadi pada foreskin dia
ada lagi dlm botol
blum sempat tanam

tgk ni relax jer dia..
masa ni mama tgh cuci kan
mengigil² tangan mama
risau sebab takut dia ngilu atau sakit
satu peringkat dah settle
tinggal bukak clamp
dan tunggu peringat result darah plak
untuk rawatan lanjut enzim hati tinggi
dengan vitamin D tulang
Photobucket
doakan untuk darwisy yer


: semoga segalanya cepat berlalu dan darwisy sentiasa sihat..amin
www.tips-fb.com

6 comments on "Tentang Darwisy - circumcision and hernia surgery"

mummy dasy on May 17, 2012 at 8:04 PM said...

Cian dak kecik... Cepat semvuh ye..

Kesuma Angsana on May 18, 2012 at 11:43 AM said...

moga cepat sembuh yer...

Cinta Hatiku on May 19, 2012 at 3:56 PM said...

terima kasih sebab doakan..:D

noradzlina.kamdani on May 21, 2012 at 8:48 AM said...

be strong ok...cian darwisy. semoga cpt sembuh.

Cinta Hatiku on May 21, 2012 at 2:10 PM said...

thanks lin..aku akan kuatkan semangat aku untuk harungi dugaan yg Allah berikan demi darwisy..

fiza said...

Assalamualaikum..blh puan citekn lbh lnjut ttg rawatn enzim hati tinggi yg d tempuhi darwisy....moga skrg darwisy sihat.....baby saya pun alt darah tggi..skrg sy kena mkn vit d sbb nyusukn bby....rwtn kpd bby lom lg...akn amik drh bby lg nnti...terimaksh