Thursday, July 21, 2011

Tips Kehamilan : Boy or Girl ?

Posted by Cinta Hatiku at 1:25 PM

Assalamualikum
harini dapat gak saya nak date blog
so last entry saya nak bg tips pasal jantina anak
so harini saya nak share
sumber dari majalah Pa&Ma volume 01
keluaran 2005

bile pikirkan tajuk entry ni
confirm ramai gak ibubapa yg nak anak lelaki
ada plak nak anak perempuan
ada tu anak lelaki dah berderet
tak gak dpt anak perempuan
begitu gak sebaliknya kan
rezeki memasing..
tapi kalau tak usaha dan berdoa susah gak kan
so sesiapa yg dlm perancangan nak hamil..
boleh la amalkan yer
tp yg dlm perancangan la..bukan yg dah hamil
so ape tunggu lagi..bertindak cepat
dan amalkan 6 tips untuk dapatkan jantina anak yg anda inginkan

. Pemakanan
Pada Ibubapa yang memilih untuk dapatkan anak perempuan..so kena la suruh En suami awak makan makanan berALKALI.. dan Cik Isteri kena la makan berASID..tu anak perempuan..kalau nak anak lelaki..kena la sebaliknya..contoh makanan beralkali seperti sayuran, buah-buahan, putih telur, susu..cam tu laa..bagi berasid plak..macam daging..makanan laut..

. Masa
Untuk tips masa plak..kena la lakukan hubungan intim pada hari² hampir nak datang haid..insya Allah..ada la rezeki anak perempuan..so kalau bersama selepas habis haid..kemungkinan akan dapat anak lelaki

. Kedalaman
tips ni segan ckit nak share..hahaha tp share gak laa..so kalau nak dapatkan anak perempuan suami tidak perlu masukkan zakar terlalu dalam pada vagina isteri..dan lakukan sebaliknya jika inginkan anak lelaki..motif gen X lelaki dan gen Y perempuan mempunyai ciri yang berbeza..andaian dr majalah yg saya baca ni..gen X adalah pelari marathon yang mempunyai stamina kuat manakala gen Y pula adalah atlet lari pecut yang kurang stamina..so sekiranya suami memasukkan zakar terlalu dalam kebarangkalian Y sampai ke destinasinya sangat besar..ADA PAHAM kalau tak paham sila la google

. Kemuncak
Dalam majalah Pa&Ma ni mengatakan..faktor kemuncak pun penting gak..so kalau nak anak perempuan si suami perlu sampai kemuncak sebelum si isteri..sebab bile si isteri sampai kemuncak..ia akan mengeluarkan cecair berbentuk alkali..

. Persedian bagi isteri
sekiranya inginkan anak perempuan..hendaklah si isteri membasuh vagina dengan semangkuk air yg bercampur sesudu cuka..supaya lebih berasid..so kalau nak anak lelaki basuh mengunakan air campuran soda..huhu..yg ni saya tak follow..tp kalau anda nak cuba bleh gak..tak salah pun..

. Kedudukan
position pun penting tau..kalau nak anak perempuan suami perlu dibawah..isteri diatas..so kalau anak lelaki..suami perlu diatas isteri pulak dibawah..

hah ape lagi..
berguna tau tips semua ni
sebab saya dah cuba
masa tu plan tuk dapatkan si chomel mia
selain cuba tips tu semua jgn lupa doa juga
kite hanya merancang..
tuhan yang menentukan
tuk preggy kali ni saya tak kisah
girl or boy
memane boleh..
untuk anda pula
selamat mencuba


: semoga ape yg kite hajati dimakbulkan Allah..Amin
www.tips-fb.com

0 comments on "Tips Kehamilan : Boy or Girl ?"