Sunday, April 24, 2011

Rezeki Tahun 2011

Posted by Cinta Hatiku at 2:45 PM
Assalamualaikum
lama gak tak ber blogging
rindu plak nak bercinta dgn blog
tapi disebabkan kesibukkan yang melanda diri
terpaksa la dibiarkan blog bersawang
dan hanya pada hujung minggu jer
boleh ber HOUSEKEEPING kat blog ni
sebab ape hanya hujung minggu jer
ni la nak story kenape

actually saya baru jer bertukar kerja
skrg ni saya berkerja di Menara TM
tapi bukan kerja dgn TELEKOM
tp company lain
takyah la bitau company ape ek
cuma rezeki kat company ni alhamdulillah
company ni dah establish since 1865
tp establish kat MALAYSIA 1978
setahun lepas saya lahir
company yg saya keje ni dia ada banyak la product
ada animal nutrition..grain & oilseeds
tapi saya under PALM product
kalau sebut pasal palm ni tau la kelapa sawit kan
selain dr hasilkan minyak masak
ada gak benda lain
mcm chocolate bar..chocolate caramel..toffes
coffee whitener..non dairy creamer..
ice cream pun ada..
first time tau baru tahu
semua tu dr kelapa sawit
dan bile dah branding tu
mcm tak sangka ia brand yg famous
dlm citer pasal product ni..
rupa² nya setiap 3 bulan sekali
staff akan dpt minyak masak
brand TESCO..5 KG tu
memang sesuai laaa
dapat free minyak
time festival plak ada la benda lain yg dpt
wah tak sabar tul nak dpt semua tu

yang bestnye tengok la pantri company ni
besar giler..
maybe semua company kat menara TM ni
bahagian pantri besar camni kot

ni pandangan kiri ..ada mesin air panas
nak minum expresso ke
white coffee ke
teh tarik ker
green tea ke
atau pun cappuccino ke
tekan ajer
mcm milo tu biasa la ada gak
tu jenis org yg malas cam saya ni

yang ni plak bancur sendiri
biskut plak ada 4 jenis
melantak la sesuki ko bedah
bebudak opis ni pun dah cam keje kat gomen
ada je masa tea break diorg
big bos pun tak marah
janji keje siap

kat company ni
saya tak buat admin & HR cam company dulu
saya buat TRADE balik sama masa saya buat kat RHB dulu
best gak sebab hehari sibuk
selain tu ada gak yg bestnye
yg best nye kat department saya ni
every thursday diorg akan provide lunch
hanya department saya jer
huhu teruja gileee..
sebab lunch dia pun not bad gak
time kerja plak Monday to Friday
9 am to 6 pm
time friday plak lantak la nak pakai jeans pun bleh
kalau cuti am jatuh pada hari sabtu
diorg akan gantikan pada ANNUAL LEAVE
wah gile kentang jadinye
actually nak cite pasal BENEFIT ni banyak la
yang biasa tu cam medical la
klinik atau hospital semua ditanggung dan ada limit la
pastu dapat RM700 tuk spectacle dan dental
untuk setahun..seronok kan
selain tu since join je dah dicover insurance
insurance kematian atau kemalangan
so ada la pewaris yg dpt..
si mia dan aiman ..
enviroment company plak
memang cun gile..suka la stail camtu
teruja gile bile join company ni
kat cni kurang la melayu
mostly cina..india ada la berape kerat
dan mat salleh
speaking je la memanjang dlm opis
naik tergeliat lidah ni dah

so ni la salah satu sebab
kenape saya kurang bercinta dgn blog
dan 2nd sebab lain plak
bile dapat lagi satu good news
yang hanya beberape org je tau
so harini saya nak share
untuk pengetahuan korang
alhamdulillah bulan DECEMBER tahun ni
dapat la MIA adik baru
kali ni mood agak lain skit
mudah SENTAP
sian en suami saya
pastu sering pusing
check doktor semua ok..even darah pun ok
maybe pembawakkan kali ni lain ckit
ape² doakan saya agar semua dipermudahkan yer

: Melimpah REZEKI tahun ni..Alhamdulillah..
www.tips-fb.com

0 comments on "Rezeki Tahun 2011"