Saturday, April 2, 2011

Flame Restaurant - Chef In Black (AFC)

Posted by Cinta Hatiku at 2:03 PM

Assalamualaikum semua
harini nak story bout food
at Flame Restaurant KLGCC
by Chef In Black
AFC ASIAN FOOD CHANNEL
ala yang kat astro tu channel 703
picture atas tu google jer
banyak kali jumpa
tp segan nak amik gambar
teruja beb
friday semalam halfday
so amik peluang la lunchdate with mr hubby
bile lagi nak dating berdua
so en suami suruh dtg klgcc
setelah lama tunggu en suami pun sampai
last month dia plan nak bawak
tp takde rezeki nak makan kat ctu
tu yang makan kat chinese food
so semalam dapat gak la merasa makan kat ctu
for opening ni dpt la staff klgcc special price
pasni tak mampu ehh nak makan kek ctu
dah takde dah special price
so makan kat cni ada course menu
st course menu
nd course menu
rd course menu


jom tengok ape yg saya dan en suami makan

Complimentary From Chef
takleh telan beb sebab mentah

special bread ni free melantak la pepuas
diorg akan refill
sedap sungguh

ni plak makan dengan roti tadi
yg berkuah tu ala² garlic butter la tp cair
cicah jer
makan roti je dah start kenyang
blum start st course menu
hahaha layannnnnnn



1st COURSE MENU Cocktail Prawn
st course menu pilihan saya
iceberg lettuce, tomato, avocado, egg
bahan atas tu they mixed with mayo kot
udang tu gilos besor
sedap kalau buat sambal tumis
sorry to say
udang tu makan cecah thousand island sauce jer
bleh buat muntah
saya makan sekor jer
another i let my hubby makan
actually en suami pun dah kembang tekak
mane tak nye..
cuba tengok menu bawah ni

st course menu pilihan en suami
nama dia tak pasti arr
lupa plak nak tanye en suami
ikan tu diorg kata masak
tp nampak cam mentah
sian en suami
niat hati nak order cocktail prawn
tp saya dah order
terpaksa la dia order menu kat atas tu



2nd COURSE MENU
Australian Black Angus Beef 120 days grain fed beef
nd course menu pilihan saya
panjang gilos nama dia kan
sempat update kat facebook nama menu ni
nasi yg layer kat bawah tu
cam jamie oliver selalu masak kat AFC
kali ni dapat merasa nasi tu
salad dia plak dia mixed dgn sauce putih ape tah
saya rasa masam semacam ala² basi gitu
biasa la not our malaysian taste
I ate beef with mushroom sauce
and the rest i leave it with no regrets

Grill Hill Side Lamb
nd course menu pilihan en suami
camgitu kot namanya
no comment on this menu
coz tak rasa pun


3rd COURSE MENU
rd course menu (dessert) pilihan en suami
marvelous
sweet and little bit sour just nice

Chocolate Fondant
rd course menu pilihan saya
diorg serve tengah pepanas
its melt inside my mouth
but once u ate the muffin with the chocolate first
your ice cream will tasteless
sebab manis pahit chocolate tu melampau
potong habis
so makan ice cream dulu
baru leh makan muffin dengan chocolate

sedap tul dpt makan free..
dah tu halfdaythen besoknya plak cuti sabtu ahad
sampai rumah leh tdo
malam plak tengok maha raja lawak
minggu ni suka lawak NABIL, SEPAH dan BALAS
high expectations on JOZAN
tp lawak biasa..
sila buat kelainan yer JOZAN
coz ramai yg minat korang
undian pun dah 50% korang sapu
tak sabar nak tgk next week
di astro warna
malam ni plak masa untuk Akademi Fantasia 9
yang suka mengundi tu
mari AFUNDI KAY yer
adik bungsu en suami
semoga dia berjaya dan impiannya tercapai
amin

: my first experience at exclusive restaurant yang tak akan dilupakan..anda bile lagi
www.tips-fb.com

2 comments on "Flame Restaurant - Chef In Black (AFC)"

Anonymous said...

Ya Allah, pening kepala baca review ni. Macam-macam emoticon bergerak sana-sini. Anyway, saya cari review Flame terjumpalah blog ni. Makanan yang di-order tu memang nampak raw, sebab memang raw. Mungkin tak kena dengan taste kita. Tapi bukan basi ke, tak masak ke. Memang mcm tu style masakan dia.

Cinta Hatiku on January 27, 2013 at 4:56 PM said...

hehe..pening ker?? sorry lambat reply..dah lama tak jenguk blog..bersawang sudah..actually tekak saya jer yg takleh terima kot..kalau jenis org yg makan sushi..mungkin bleh makan..saya takleh telan sushi..hehehe..thans sebab jenguk blog ni..