Wednesday, March 30, 2011

Baby FL Masuk Wad

Posted by Cinta Hatiku at 8:27 PM
Assalamualaikum semua
lama tul tak bercinta dengan blog
bukan malas nak date
tapi masa tak mengizinkan
time cuti sekolah bercuti sakan
dapat la balik kg melawat ayahanda kejap
pastu melepaskan rindu dibandaraya jb
dah balik kl ingat nak date
tapi tak date gak
then 26hb march tu plan ke genting plak
bermula la episod kecemasan
kalau korang nak tahu
lepas ajer dr goh tong kan jalan sehala
kereta baruku baby FL buat hal
mengaruk bau hangit
tekan minyak langsung tak gerak
cuak gile time tu
last² dengan bantuan cina bukit mane tah
kereta diundurkan turun bukit balik
coz ada satu side kawasan leh parking
so dlm keadaan panic
dengan kereta yg bau hangit tak ingat
siap ada asap hitam tu
kalau kereta lama tu takpe
ni kereta baru bulan pakai
so kitorg ni terima la bantuan cina bukit lakhanat tu
yang dah pow kitorg dekat 3 ratus lebih
dia tukar kan pum ape tah
pastu naik ckit jer ada jalan patah balik
uish germ tul masa tu
before kitorg terima bantuan tu..
dia ckp kena naik sampai atas baru leh turun bawah
so kitorg pun mintak la bantuan diorg ni
rupanye ..
lepas dia tukar kan pum
mintak tolong dia drive kan ke atas
naik ckit jer
tak sampai 100 meter pun
dah ada way turun balik ke kuala lumpur
ikutkan nak jer gaduh time tu
tp bile pikir balik
ada bebudak ni so kena la lupakan niat
memang diorg ni cari makan kat ctu
tp siap ko cina bukit WDL6562
TAK SELAMAT LA KO .. sebab ko dah
TOTO kitorg TOLONG ORG TIPU ORG
memang cam lakhanat
tak baik sungguh kan
so kitorg turun sampai ke goh tong
nak ke goh tong pun
dalam turun tu ada gak naik bukit ckit
takleh naik langsung
gile kecemasan
nak park plak last² kitaorg tolak je kereta tu
dah tu cina bukit td tu
kekonon nak tolong panggilkan TOWTRUCK
nak ketuk kitorg lagi la tu
atlast dapat gak TOWTRUCK yang lebih murah
murah² pun seribu gak abis
so TOWTRUCK pun mengangkut la Baby FL
kitorg plak duduk la dlm Baby FL tu
huhu seram siut masa turun tu
ye la kita ni dlm kereta..
kereta plak kat atas TOWTRUCK
bukan ada ikat pun
TAWAKAL jer la
alhamdulillah sampai gak
kat PROTON service
dengan niat bleh claim warranty
berembun la Baby FL tuk semalaman
besoknye sunday dtg ke PROTON service
diorg ckp takleh claim
nak buat kena RM980
tanye bengkel lain takde la mahal
tp nak kena panggil TOWTRUCK balik
sebab kereta langsung takleh gerak..
tekan la minyak bagai nak rak
tak pergi der wa cakap lu
so keputusan diambil
repair kat PROTON service tu jer
sebab nak amik TOWTRUCK pun duit gak
so monday tu pi kerja
naik la chomel putih oren en suami
si chomel putih oren ni pun meragam gak lately
ye la kekadang je guna dia
tu yg merajuk
sekarang ni pi kerja naik chomel putih oren jer..
nak pi jenjalan baru bawak baby FL
si baby FL ni pun satu..
baru bulan dah buat hal..
kang mama kamu ni majuk baru tau
kena jual ko nanti
Photobucket
Photobucket

ni la clutch pad yg rosak tu
haus gile..tu yg bau garing
pelik kan
nama je kereta baru
ape² dah nasib kan
redha aje dengan ape yang terjadi
setiap yg berlaku ada hikmahnye

www.tips-fb.com

0 comments on "Baby FL Masuk Wad"