Friday, March 30, 2012

Gempa Bumi Kecil Di Mersing (29/03/2012)

Posted by Cinta Hatiku at 1:38 PM
Assalamualaikum
just nak share some info
info ni saya baca dr kenalan blogger
tapi bukan dpt dr blog
tapi dapat dr status facebook nya
sebab blog dia agak bersawang ketika ini
thanks dik.. for sharing
menurut dari status facebook Fadzirul Hafith
dan info dari Jabatan Meteorologi Malaysia
satu gempa bumi kecil telah berlaku
kejadian berlaku pada 9:43mlm semalam
bersamaan 29/3/2012
terletak di latitud 2.5 Utara longitud 103.9 Timur
16km Timur laut Mersing, Johor
bermagnitud 3.2 skala Richter
walaupun gegaran kecil
ianya sudah cukup memberi amaran
buat diri kite semua yang semakin leka


ingin baca image diatas
sila clik dari Jabatan Meteorologi Malaysia


Dari Abu Hurairah r.a bahawa Rasulullah s.a.w bersabda:
Tidak akan datang kiamat sehingga banyak terjadi gempa bumi.
Bukhari dalam Kitab Al-Fitan


www.tips-fb.com

2 comments on "Gempa Bumi Kecil Di Mersing (29/03/2012)"

Anonymous said...

Mmg dah bsawang kak. Haha skang ni xsmpt langsung dah nk update. Update kt fb je. Haha

Fadzirul Hafith

Cinta Hatiku on March 30, 2012 at 2:51 PM said...

ok la tu..ada gak info..akak ni skrg pun sibuk..mane dgn aiman sekolah lagi..mane dgn baby darwisy yg dlm pemantauan doktor pakar lagi..nak baca blog susah..dpt info dr facebook pun jadi la..tp mostly info share kekadang tak betul..nak kena dpt dr sumber yg betul br leh share kan kan kan..hehehe..anyway bile tarikh keramat..happy for you dik..