Friday, December 17, 2010

Our 6th Anniversary part 1

Posted by Cinta Hatiku at 4:40 PM
Alhamdulillah Allah masih menyayangi kami
19 November yang lalu
genap hari ulang tahun pernikahan kami yang ke
Mr Ainul Hezrin Mrs Murni Rahayu
bersama buah hati mereka ke kota singa
bercuti sakan la kami anak beranak
bermula dari JB..my hometown
jumpa my daddy dulu
melepaskan kerinduan dihati

with BAK a.k.a my daddy..tak lupa Sara juga

menyempatkan diri pekena ais jagung dan yong taufoo

on saturday 20hb Nov
baru kitorg gerak ke kota singa
nak save budget kami stay rumah my sister..

Marseling Drive..Sis Fazie House

sempat pose mereka ini didlm bas

Our st place to go..Beach Road arr mane lagi

Gerai kat golden mile..

Sup Tulang Merah Haji Kadir

selain roti john..chicken wing ni pun ngam gak..

sedap gilos..makan tak hingat daa..
pekena plak air tebu..fuh mencengkam jiwa raga
actually kitorg nak ke mustafa center memula..
disebabkan lepas turun LRT tu kitorg jalan kearah salah..
padahal dekat jer..walking distance...
so dah salah naik bas ke beach road laa..
gi singapore ni keta tinggal kat rumah ayah saya
sebab bukan kitorg tau jalan pun kat singapore ni
so lebih mudah naik bas..
dan jalan kaki jer..kalau yg dekat² tu
pastu lepas pekena sup tulang merah..
konon nak pi balik la mustafa centre..
salah jugak..sepatut nye naik kat bas stop satu lagi..
sebab kat singapore ni..bas stop dekat² tp arah lelain..
lg pun nak wat camne kan.. tahun sudah tak gi singapore
sesat tu biasa² kan je la..
last² sampai la kitorg kat bugis street..

tengok arr memacam air ada jual..harga 1 dollar jer

cik nangka ni komain lagi..

avacado pun ada..cik abg beli jus nangka..
cari penyakit tul..gasak nah kitorg ni beli air jer
bile kira² tukar duit RM..
rasanye dlm RM ratus kot kitorg belanja makan minum
shopping nye ckit jer
pastu belikan aiman beg sekolah
kat woodlands interchange..
esoknya pepagi dah cik abg ku keluar
nak gi jalan pasar katanye
ngajak kite ni..tp kite ni pemalas ckik
sebab tau nah dia nak cr ape kat jalan pasar tu
so me, my sis dgn anak² kitorg jumpa la cik abg ni dekat mustafa centre
menyoppingkan diri (sesuki je kan buat ayat shopping)

Biar betik kan jenama ni..memcm hal..

they said dont feed..but we feed the bird..wakakaka (jenis tak paham bahasa)

sebenarnye dah nak beredar br perasan sign tu..
masa feed burung tu semua tak nampak pun..
pastu jalan lagi ke bugis street
beli lagi air.. tu je la keje kitorg ni
ada la beli buah tangan ckit
cik abg plak mcm biasa la..dengan COKE dia
barang dia je dah berat gile..
pastu berpisah la kami dgn my sister family..
sebab diorg dah tak larat dah nak merayap
so kitorg nak ke orchard road..tp sebelum tu..
singgah ke beach road lagi..pekena lagi sup tulang merah

suruh senyum lain plak dibuatnye

penat hari berjalan dikota singa..
baru la kami balik ke JB lepak rumah ayahanda dulu..
pastu gerak plak ke Port Dickson
bercuti ditepi pantai plak
entri ni akan bersambung lagi..
sebab saya ada banyak keje nak buat
nak date yang ni pun bercinta tau
cerita bulan november date bulan december
nasib tak date tahun depan
..daa..
www.tips-fb.com

2 comments on "Our 6th Anniversary part 1"

A.I on December 17, 2010 at 5:03 PM said...

epi belated anniversary (^_^)

wei, aku dh lama tingin nk mkn sup tulang merah tu. kt mesia ni ada x??

Cinta Hatiku on December 17, 2010 at 5:19 PM said...

Ai : ada..kat linda onn nasi ayam..kl..ada kat ampang point..kat tesco ampang..kat bukit bintang..tu la yg aku tau branch dia..huhu..sedap gile kan..