Friday, June 13, 2008

BAYI KELAHIRAN 70an...

Posted by Cinta Hatiku at 6:58 PM
Cerita pasal zaman 70anPhotobucket..zaman sy dgn hubby sy lahir...Kitorg membesar dgn menonton G-Force, He-man, Transformers, Thundercats, Silver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks and Mickey Mouse. Not to forget Ninja Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron. skrg kartun dah memacam..Spongebob, Astro boy la..Photobucketmemacam la..

Bile kat sekolah rendah plak...Berus gigi time waktu rehatPhotobucket Hmm.....mesti pegang cawan warna-warnikanPhotobucket.. Mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat sebelahPhotobucket.. Ingat tak masa misi kat sekolah masuk kelas dgn list dentist appointment. Pastu bunyi gigi member kite kena gerudi kat bilik sebelah. Ada gigi yang berlubang, kena laa tampalPhotobucket

Pastu time injet BCGPhotobucket..skrg BCG masa baby lagi dah injet..mcm anak sy si aiman ni lahir tahun 2005..baru berape hari dah kena injet BCG..tp masa sy dulu masa darjah 6..misi siap pesan suruh tuam dgn air suam kat tmpt injet tu..ye la tak bg bengkak...masa misi cucuk jarum tu tak berani nak tgk..Photobuckettakut sakit..tapi takde la sakit mane pun Photobucket..makan pun kena pantang kan..leceh...

Lagi satu ..pasal ni sure korang ingat...program minum susu di sekolah. Nak galakkan budak2 time tu minum susu. Sekotak 30 sen je...selain susu ada gak milo...

Seperkara lagi ..Cikgu² kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu. Pukul kat tapak tangan...kanPhotobucketPhotobucketsy penah kena la sekali..gelakgulingwakakakaka..sebab nye..org lain bising...sy marah diorg...time sy marah tu cikgu kat belakang..so cikgu ingat sy yang wat bising...aduyaii ter aniaya...isk isk isk...sampai skrg ingat cikgu tu..hampeh tul..

Time sekolah menengah, korang sure beli kasut sekolah Bata BM Turbo atau Pallas Jazz. Ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu...ada yang suka stoking tebal laaa...yang pasti sy nye kasut Pallas Jazz size 2..sy sorang je kat sekolah sy pakai size 2 tau..time solat kat surau..bile nak pakai kasut tak susah nak cari..yg paling kecik tu la kasut sy...

InternetPhotobucket EmailPhotobucket Mendalah ape tuPhotobucket CDPhotobucket ape tuPhotobucketKomputer masa sy form 5 pun itam puteh...ada la sekali sekala dpt tgk bebudak kat kelab komputer tu belajar...org berada je dpt belajar..ye la kite mane la mampu nak bayar yuran...skrg ni..kelab komputer free kalau kat sekolah..kalau Kaset, tape pernah la dengar kan. Tiket wayang pun 5 ringgit je. Kita pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee, Kum Kum, UFO, O-Ya, Ding Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm dia, 'telur' keras warna-warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum. Tak dilupakan, 'Ti Kam'Photobucket.

Time skrg ni kalau nak cari lagu senang jePhotobucket..search je kat internet..tp kalau dulu...lagu baru mesti kena tape kat radio...siap tunggu tu bila dj radio nak play lagu fav..dpt record kat tape punye la happy..tp nak jadi marah nye..ditambah maki hamunPhotobucket..bile lagu tak habis lagi si dj ni sibuk nak berceloteh...tu yang hampeh...tapi ada gak la dapat record full...

Korang paham ape yang korang baca kat atas niPhotobucket, dan korang sure tersenyum....sebab korang lahir tahun 70an...yang tak paham tu..tak dapat nak tolong la...lagi satu..Kebanyakan member2 sekolah menengah kita dah kawinPhotobucket..Time skrg ni korang sure pelik bile nengok budak2 kecik main komputer, selamba je..Kita geleng kepala bile nengok budak² sekolah rendah & menengah guna handphone..handphone mahal plak tu...Peralihan zaman...skrg dah moden...tapi ape² mesti teringat zaman masa kecik keik dulu kan...Rindu gile kat zaman dedulu...walaupun dulu sy nakal ikut abg sy..dan selalu kena sebat dgn ayahanda syPhotobucket..pasal tak dgr kata mereka...

Yaa, kita pun dah semakin tua!!sengihnampakgigi Kena ingat tu....
PhotobucketCheers to the 70s babies !!!Photobucket
www.tips-fb.com

0 comments on "BAYI KELAHIRAN 70an..."